Hemelektronik på nätet spås ljusare framtid

HUI meddelar att man ser en ljusning för nätförsäljning av hemelektronik. Under årets första två månader ökade intresset för köp av hemelektronik med fem procent. Siffran har beräknats i samarbete med Prisjakt och uppgiften presenteras i rapporten Teknikbarometern. 

Starkast utveckling av Teknikbarometerns kategorier hade köpintresset för spelkonsoler medan köpintresset för surfplattor visade en svagare utveckling.

Rapporten visar även ett växande intresse för mobila tillbehör såsom mobila högtalare och hörlurar.

– Att intresset för surfplattor minskat på Prisjakt beror troligtvis på flera faktorer. Vi ser att mobilerna blir större och snabbare, vilket gör att de blir ett tydligare substitut till surfplattan. Det har dessutom saknats banbrytande nyheter hos den senaste generationen surfplattor. Det blir intressant att se hur trenden utvecklas framöver då nästa generation surfplattor släpps, säger Emil Hansson, vd på Prisjakt, i ett pressmeddelande.

Trots att köpintresset för hemelektronik på nätet växer har hemelektronikbranschens totala försäljning utvecklats svagt under de tre senaste åren, konstaterar HUI.

– Men efter en tid av osäkerhet ser vi tecken på återhämtning. Konsumenterna vågar återigen shoppa kapitalintensiva produkter och förutsättningarna för hemelektronikhandeln har stärkts, säger Lena Larsson, vd på HUI Research.

Post Comment