Hewlett Packard Enterprise lanserar blockchain-baserad plattform tillsammans med Continental

Ny plattform gör det möjligt att dela fordonsdata för ökad säkerhet och bekvämlighet genom att erbjuda en helt ny nivå av datahantering.

Hewlett Packard Enterprise lanserar blockchain-baserad plattform tillsammans med Continental 1Hewlett Packard Enterprise (HPE) och teknikföretaget Continental meddelar idag att de släpper en ny plattform som förväntas bli tillgänglig i 2019. Plattformen kommer användas till att dela fordonsdata för att möjliggöra för nya digitala tjänster som kommer förbättra förarsäkerhet och bekvämlighet. Samtidigt kommer plattformen hjälpa biltillverkare att generera intäkter från sin data och differentiera sina varumärken. Plattformen, som är baserad på blockchain-teknik, kommer erbjuda fullständig kontroll över den egna datan, säkerhet, transparens och effektivitet för att övervinna de hinder som finns med att dela fordonsdata.

Företag från flertalet branscher har insett att man måste hitta sätt att låta flera parter samarbeta och utvinna det fulla värdet ur sin data. I fallet med uppkopplade och autonoma fordon så kommer datadelning mellan olika bilmärken vara helt avgörande för att kunna erbjuda tjänster som hjälper förare undvika trafikfaror och välja de mest bekväma, praktiska och effektiva resvägarna, exempelvis genom trafikvarningar i realtid och att lokalisera tillgängliga parkeringar.

– Att dela fordonsdata mellan olika aktörer kan lösa några av de värsta problemen med trafiken och förbättra förarupplevelsen genom att dra full nytta av svärmintelligens. Tillsammans med Continental så erbjuder vi nyckeln till en skattkammare av data, inte genom att vi kontrollerar den själv, utan genom att vi ger kontrollen över datan till förarna och biltillverkarna, säger Phil Davis, President Hybrid IT, Chief Sales Officer, HPE.