HiQ förvärvar integrationsexperten Abizko Consulting
Hem Nyheter HiQ förvärvar integrationsexperten Abizko Consulting

HiQ förvärvar integrationsexperten Abizko Consulting

Publicerat av: Redaktionen

HiQ har siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag.

Idag går koncernen ut med att man förvärvar integrationsspecialisten Abizko Consulting, med kontor i Stockholm, Örebro och Malmö.

Abizko Consulting kommer på sikt att bli en del av HiQs Frends.

– Jag är glad att idag, under min första vecka på jobbet, kunna välkomna Abizko Consulting till HiQ-familjen. Vi är väldigt imponerade av det Abizko Consulting har lyckats bygga upp sett till kompetens och kvalitet i sina tjänster och det känns extra kul att företagskulturerna matchar varandra så bra. På både HiQ och Abizko Consulting finns en stark och naturlig vilja att ha kul tillsammans, på jobbet så väl som utanför arbetstid där olika intressen kopplar folk samman, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

HiQ förvärvar integrationsexperten Abizko Consulting

HiQ förvärvar integrationsexperten Abizko Consulting – blir en del av HiQs Frends

Abizko Consulting grundades i Stockholm 2018 och är experter inom systemutveckling, integration och infrastruktur baserat på Microsofts teknologier. Idén bakom företaget är tanken att rekrytering och samspelet i vardagen mellan sälj och leverans många gånger kan göras mycket effektivare och bättre. Från start har Abizko Consulting lyckats kamma hem spännande uppdrag med kunder såsom Sandvik, KPA Pension, Skatteverket, Lantmännen och många fler.

– Jag är otroligt stolt och glad att idag kunna tillkännage att vi blir en del av HiQ och den fantastiska familj som det innebär. När vi tänkte på vilket bolag vi skulle kunna tänka oss att slå oss samman med var HiQ högst upp på listan, det är en perfekt match. Det är en fantastisk möjlighet för oss och gör att vi som bolag tar nästa kliv. För våra anställda betyder det här ännu mer möjligheter. Tyngden som HiQ ger dem är något som vi inte har haft förmåga att erbjuda våra anställda på egen hand, säger Krister Skoog, en av grundarna på Abizko Consulting.

Sedan starten 2018 har Abizko Consulting gjort en kraftig tillväxtresa. Huvudfokus har varit att rekrytera marknadens mest kompetenta konsulter för att leverera tjänster av yttersta kvalitet och förmå sig att växa i den snabba takt som företaget har gjort. Abizko Consulting har kontor i Stockholm, Örebro och Malmö och består av 18 medarbetare. Till en början kommer man att fortlöpa under eget varumärke men med tiden bli en del av HiQs Frends.

Frends iPaaS är en integration- och automationsplattform byggd för det hybrida it-landskapet. Frends kopplar samman system och applikationer som annars är separata för att alla delar i en affärsprocess alltid ska ha tillgång till rätt information i rätt tid. Frends mjukvara levereras som en prenumerationstjänst, en så kallad Integration Platform as a Service (iPaaS). Abizko Consulting och HiQs Frends är en bra teknisk match då Abizko Consultings huvudfokus är Microsoft Azure. Företaget blir början på ett utvecklingsteam inom Sveriges gränser för HiQs Frends.

– Superkul att Abizko Consulting joinar HiQ och Frends. Vi har under en tid expanderat våra affärer i Sverige och att utöka med ytterligare 18 fantastiska medarbetare, som dessutom kommer komplettera vår utvecklingsverksamhet i Finland, är toppen. Abizko Consultings resa de senaste åren är något av en framgångssaga och vi ser fram emot att fortsätta den tillsammans. De är riktigt vassa på integration så vi är väldigt glada att kunna välkomna dem till teamet idag, säger Jukka Rautio, Head of HiQs Frends & Country Manager på HiQ Finland.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>