HiQ går nu samman med techkonsultbolaget Zool
Hem NyheterFöretagsnyheter HiQ går nu samman med techkonsultbolaget Zool

HiQ går nu samman med techkonsultbolaget Zool

Publicerat av: Redaktionen

HiQ fortsätter att växa och utöka sina tjänster över hela Europa.

Bolaget har ingått ett avtal att förvärva Zool, ett ledande techkonsultbolag med högt efterfrågade specialistkompetenser.

– Tillsammans med Zool är vi ännu bättre positionerade som en helhetspartner inom digital och teknisk transformation, säger Samuel Skott, vd på HiQ.

HiQ går nu samman med techkonsultbolaget Zool

Zools grundare, Mattias Hedlund och Niklas Gustafsson, tillsammans med Simona Bamerlind, regionchef på HiQ.

Zool tillför stark expertis inom alla nivåer av avancerad mjukvaruutveckling inklusive AUTOSAR-kompetens, molnbaserade tjänster, DevSecOps, testning och agila metoder. Med sitt specialistteam certifierade i Cloud Native Computing Foundation (CNCF) är Zool expert på ett område där de flesta företag bara har börjat.

– Vi är väldigt glada över att välkomna Zool till HiQ-familjen, säger Simona Bamerlind, Head of Region West på HiQ.

Förvärvet är en perfekt matchning, båda företagen delar ett djupt engagemang för att leverera högkvalitativa digitala tjänster och lösningar som förenklar våra kunders liv. Och viktigast av allt, vi delar samma tekniska nördighet.

Genom att förvärva Zool kan HiQ leverera ett ännu mer heltäckande och holistiskt erbjudande till sina kunder. De två företagen delar en passion för att omvandla komplexa frågor till enkla lösningar.

– Vi ser mycket fram emot att gå samman med HiQ, säger Niklas, vd på Zool. Vår kombinerade expertis och likasinnade kultur gör att vi kan ta vårt erbjudande till nästa nivå och ge ännu mer värde till våra kunder och medarbetare.

Transaktionen är föremål för sedvanliga villkor och förväntas slutföras under maj månad. Alla anställda på Zool kommer att ingå i HiQs verksamhet men verka under sitt eget varumärke.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>