HiQ hjälper Zenseact med nollvision
Hem Teknik HiQ hjälper nu Zenseact med nollvision

HiQ hjälper nu Zenseact med nollvision

Publicerat av: Redaktionen

Mjukvaruföretaget Zenseact som utvecklar självkörande fordon behöver hjälp med att skala sitt erbjudande och göra det enkelt att integrera i andra bilmodeller än vad som i dag är möjligt.

HiQ hjälper Zenseact att förverkliga projektet.

– Framtiden är helt klart självkörande. Vi ser en snabb utveckling inom autnomous och på HiQ har vi bred erfarenhet inom självkörande fordon, såsom mjukvarulösningar för lastbilar, bussar, bilar och fordon för gruvindustrin. Med hjälp av mjukvaran utvecklar vi både säkrare och mer precisa fordon. Med ett proaktivt förhållningssätt och att alltid ligga steget före, är det inte ovanligt att en funktion utvecklas av vårt team redan innan den efterfrågas. Vi är glada arbeta tillsammans med Zenseact för att utveckla en säkrare värld, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

HiQ hjälper Zenseact med nollvision

Foto: Zenseact.

Zenseact är mjukvaruföretaget som utvecklar självkörande fordon (AD) och förarassistanssystem (ADAS). Zenseact arbetar för en värld fri från kollisioner, något som återspeglas i företagets motto: Towards zero faster. Zero collisions, zero fatalities. För att uppnå den visionen behöver Zenseacts programvara installeras i så många fordon som möjligt.

Zenseact behöver hjälp med att göra sitt mjukvaruerbjudande skalbart och lätt att integrera i andra bilmodeller än vad som är möjligt i dag.

Bolagets huvudprodukt, OnePilot, är applikationen som i slutändan ska användas i bilar och utföra AD/ADAS-funktioner. HiQ hjälper till att utveckla Integration Suite från grunden, en programvara avsedd för de som vill integrera OnePilot i andra bilar. HiQ stöttar också Zenseacts partners att integrera OnePilot i sina fordon.

– Jag brukar prata om teamet från HiQ som ett av våra bästa scenarier när det kommer till inköpta tjänster. Vi är väldigt nöjda med teamets prestation, allt fungerar smidigt, säger Mehrnush Ostad, avdelningschef på Zenseact.

HiQ-teamet arbetar tvärfunktionellt över kompetensområden och regioner. Teamet hanterar allt från installation av hårdvara, praktisk testning och felsökning till mjukvaruarkitektur, systemanalys och optimering. Dessutom är en del av teamet involverad i styrningsgruppen för Zenseacts API, ett formellt forum som har som uppgift att övervaka Zenseacts offentliga API:er.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00