Untitled 40
Hem Produkt Nyheter HMD Global lanserar Nokia XR20 – tålig nog att sparkas av fotbollslegendaren Roberto Carlos

HMD Global lanserar Nokia XR20 – tålig nog att sparkas av fotbollslegendaren Roberto Carlos

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar HMD Global Nokia XR20, som är tålig nog att sparkas över ett betonggolv av två fotbollslegendarer flera gånger, och även framtidssäkrad med 5G och fyra års säkerhetsuppdateringar.

HMD Global, skaparna av den moderna Nokia-mobilen och -smartphonen lanserar nu Nokia XR20, HMD Globals senaste 5G-smartphone, som är särskilt robust och tålig – och som klarar temperaturer mellan +55 och -22 dagar, kan tappas 1,8 meter och ligga under vatten i över en timme.

Den tål även att sparkas flera gånger över ett betonggolv av fotbollslegendaren Roberto Carlos och freestyle-världsmästaren Lisa Zimouche. Sammanlagt har Nokia XR20 gått igenom mer än 50 olika tester, vilket har resulterat i en certifiering från amerikanska försvaret som är ett bevis på Nokia XR20:s hållbarhet.

”Smartphonen går sönder inom tio veckor efter köpet för den genomsnittliga smartphoneanvändaren. Kostnaden för skal, försäkringar och reparationer kan snabbt rusa iväg eller leda till att enheten behöver bytas ut alldeles för tidigt. Vi har utvecklat Nokia XR20 för att vara extremt kostnadseffektiv och se till att de kan använda sina smartphones längre”, säger Claus Dahl, chef för HMD Global i Norden.

Gratis skärmbyte första året
Telefonen har fått en MIL-STD-810H-certifiering från det amerikanska försvaret, vilket innebär att telefonen klarar att tappas från 1,5 meters höjd och ligga på 1,5 meters djup i en halvtimme. Dock klarar Nokia XR20 ännu mer, bland annat att tappas från 1,8 meter baserat på HMD Globals interna tester, och håller för stora temperaturförändringar så att den fungerar både i Madrids stekande sol och Norges snöiga fjäll.

Nokia XR20 personifieras av finsk design: Alla element i telefonen har en funktion och inte bara designelement. Vi ville skapa en ny typ av smartphone som klarar livets alla utmaningar, men där den fortfarande är tunn, vacker och elegant och där det inte finns något behov av att skydda den i ett skal. Det har vi lyckats med,” säger Miika Mahonen, Principal Designer på HMD Global.

Skärmen skyddas även med det senaste Gorilla® Glass Victus™-glaset, vilket tål repor fyra gånger bättre än konkurrenterna. Om olyckan däremot skulle vara framme är det ingen fara: HMD Global ger ett års garanti på skärmen och ett skärmbyte ifall skärmen går sönder. Detta passar bra med den utökade garantin på tre år.

Framtidssäkrad med 5G och Android-uppdateringar
Ett tåligt yttre och utökad garanti är en sak, men XR20 har även andra funktioner som gör telefonen framtidssäker. Nokia XR20 är redo för 5G, vilket ger blixtsnabba hastigheter på 5G-nätverk. Telefonen har även WiFi 6, vilket ger fantastiska hastigheter på WiFi 6-routrar och är utrustad med ett batteri som håller i upp till 2 dagar efter laddning. Dessutom har Nokia XR20 15W trådlös laddning så du kan ladda din mobil snabbt utan sladdar.

Untitled 41Nokia XR20 har tre års garanterade programvaruuppdateringar till Android-systemet så att du är garanterad en fungerande telefon så länge som möjligt med Android-uppdateringar fram till 2024. Det är ett år längre än standarden för nya telefoner.

Dessutom ingår en 48 MP ZEISS-dubbelkamera att föreviga alla minnen med, och inbyggt OZO-ljud som garanterar bästa möjliga ljudinspelning i dina videor.

Nokia XR20 är en telefon som är älskvärd, pålitlig och som du vill behålla i många år.

Nokia XR20 går att förbeställa från och med den 27 juli i färgerna Ultra Blue och Granite Grey, med konfigurationer på 4 GB/64 GB eller 6 GB/128 GB och ett rekommenderat pris på 5 490 respektive 6 290 kr. Nokia XR20 finns att köpa i Norden under den första veckan i augusti.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>