Högtryck under Nordic IT Security
Hem EVENTEvent Bevakning Högtryck under Nordic IT Security

Högtryck under Nordic IT Security

Publicerat av: Redaktionen

_DSF1481Med ett närmare 50-tal leverantörer bjöd arrangören Copperberg in till en intensiv dag för alla intresserade av it-säkerhet i Stockholm. Det pratades mycket om teknik men också om behovet av att involvera företagsledningar.

Mannen på scenen är uppenbarligen någon som lockar publiken. Han heter Ramy Houssaini, är chef för BT Security i Europa och är en av de första som talar på Nordic IT Security i Stockholm den 3 november.

Publiken är slutkunder och påfallande många tekniker, eller i vart fall personer som beslutar om teknik hos företag och organisationer.

Det är fullsatt i salen tio minuter innan Ramy Houssaini ska börja.

Involvera styrelsen

Ramy Houssaini, BT Security Europe.

Ramy Houssaini, BT Security Europe.

Hans budskap är knappast unikt eller omvälvande. I korthet handlar det om att it-säkerhet blir allt mer komplext och att ny teknik som mobilitet och sakernas internet förvisso skapar nya utmaningar men också innebär nya möjligheter

Houssaini inleder med att tala om vikten av att få med företagens ledningar och styrelser på frågan om it-säkerhet. Fortsättningen handlar sedan om hotbilder och om vad vi kan förvänta oss från cyberbrottslingarna framöver. Phishing fortsätter att utgöra en viktig metod och han säger att hela 85 procent av alla attacker idag inleds med ett phishingförfarande.

Personlig information håller också ställningarna som ett av de viktigaste målen för brottslingarna. Det, påpekar Ramy Houssaini, innebär bland annat att vi måste hitta bättre sätt att autentisera användare. Kunskapsbaserade autenticeringsmetoder – lösenord alltså – räcker inte.

– Vi måste titta mot exempelvis biometri för att lösa det, sa han.

Nationell infrastruktur i riskzonen

Den tredje punkten på hans framtidslista handlade om hot mot nationella infrastrukturer, som elnät, vattennät, vägar.

– Det är säkert för tillfället. Men vi ser en ökad aktivitet mot den här typen av mål och det kommer att bli ett område som är ständigt utsatt för risker, säger han.

Efter att ha konstaterat att hotbilden mot it-system från BT:s perspektiv blir allt mer komplex, och behovet av likaledes mer komplexa och omfattande skydd växer, avslutade han dragningen med en uppmaning:

– Samarbeta! En stor del av brottslingarnas styrka ligger i att de gör just det. Vi måste använda samma förhållningssätt om vi ska ha någon chans.

När applåderna lagt sig gav vi oss ut i mässhallen där uppåt 50 leverantörer stod beredda att möta kunder och kollegor.

Håkan Holmgren, nordisk säljchef hos Ixia .

Håkan Holmgren, nordisk säljchef hos Ixia .

Ixia: ”Det saknas mycket kunskap på detaljnivå”

Vi träffar Håkan Holmgren, nordisk säljchef hos Ixia som ser fram emot att träffa kunder, prospekts och en och annan partner.

Hur bra tycker du att medvetenheten kring it-säkerhet är idag?

Det är mycket hajp kring det, men på detaljnivå tycker jag att det saknas mycket kunskap.

Vilka är de tre främsta bristerna?

– De flesta verkar nöja sig med att göra penetrationstest, vilket inte är tillräckligt. Så ägna mer tid åt att säkerställa saker och ting innan det driftsätts.

Fungerar det här eventet bra för er del?

– Det är första gången vi är här och vi har bara varit här ett par timmar. Men utifrån programmet ser det bra ut. Det är mycket om DDOS vilket passar oss bra.

– Utöver innehållet är vi ju också här mycket för att nätverka.

Charles Read, Onelogin.

Charles Read, Onelogin.

Onelogin: Molnbaserade applikationer skapar nya risker

Vi hittade flera hyggligt okända leverantörer på den svenska marknaden som tog tillfället i akt att synas. En av dem var single-sign-on-leverantören Onelogin, där vi träffade Charles Read.

Hur ser du på medvetenheten inom it-säkerhet hos kunder?

– Det är ett landskap som ändras hela tiden. Vi ser att folk överlag inte är fullt medvetna om nya utmaningar, som molnbaserade autentisering – vilket är vårt område.

Hur jobbar ni för att öka medvetenheten kring det?

– Event som det här ger förstås bra möjligheter, när vi kan gå upp på en scen och nå en stor publik. Vi jobbar också med partners som fokuserar på risker som följer med användningen av molnbaserade applikationer.

Hur fungerar det här eventet för er?

– Det verkar var ett bra tillfälle, med rätt människor, bra dragningar och rätt innehåll. Men vi får se i eftermiddag när dagen är över, helt enkelt.

Vilka tre råd vill du ge till era partner?

– Se till att förstå molnanvändningen hos dina kunder. Den är alltid större än företagen tror.

– Den andra punkten handlar om att förstå hur företagen hanterar molnanvändningen.

– Det tredje är att se över hur åtkomst till de här tjänsterna sker över mobila enheter. Det är en stor utmaning.

Gijs Schuilingh är försäljningschef hos GFI Software, med ansvar för bland annat Norden.

Gijs Schuilingh är försäljningschef hos GFI Software, med ansvar för bland annat Norden.

GFI Software: ”Många brister i sin patchhantering”

GFI Software är en annan aktör som söker göra ett större avtryck på den svenska och skandinaviska marknaden. Gijs Schuilingh är försäljningschef med ansvar för bland annat Norden.

Vad gör ni?

– Vi utvecklar it-lösningar för övervakning av it-miljöer. Historiskt har vi fokuserat på små och medelstora företags, men nu har vi utvecklat våra produkter för att också nå enterprise-segmentet.

Hur upplever du att medvetenheten hos kunder är kring it-säkerhet?

– Man har bra koll på vissa delar, som antispam och virus. Men det finns så mycket mer, exempelvis patchhantering och internettrafik. Och vi ser att inom många organisationer saknar man ofta tillräckliga skydd.

Är det här ett bra ställe att få ut ert budskap?

– Absolut! Vi träffar många prospekts och det är också intressant att se vad andra leveratnörer har och hur de når ut till marknaden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>