Läs huvudartikeln: Aruba-vd: ”Vi måste växa tillsammans med våra partner”

John Cidh, Hoist Technology

John Cidh, Hoist Technology.

Hoist Technology är en av Arubas partner. De utvecklar och marknadsför system, produkter och tjänster speciellt framtagna för hotell, spa och konferensanläggningar, och har jobbat med Aruba ”i många år”, berättar John Cidh som har titeln Product and sales manager Hoist Cloud, wifi and IT.

Det verkar inte råda någon tvekan kring varför de valt Aruba som huvudleverantör av hårdvara. Det handlar bland annat om närvaro och tillgänglighet. Att leverantören finns i alla regioner där Hoist Technology verkar är en av deras styrkor, understryker John Cidh. Eftersom försäljning och installation sker på hotell i många länder i Europa är det nödvändigt att kunna erbjuda samma produkter och tjänster överallt.

Deras förståelse extremt viktig

– Eftersom att vi arbetar i så pass många länder är det nödvändigt att vi har full kontroll på vårt erbjudande och därför för vi all dialog med Aruba centralt här i Sverige. Deras förståelse för hur vi arbetar är extremt viktig för att vi ska kunna hålla ihop vårt koncept på alla marknader.

– En av Arubas främsta styrkor ur vårt perspektiv är att de har support och distribution i varje land ,säger John Cidh och lyfter fram just detta som den stora skillnaden mot andra leverantörer.

Givetvis ser han också produkterna som en styrka. De passar deras marknad eftersom de klarar att möta de krav som hotell har på trådlösa nätverk. De ska klara hög belastning med många anslutna enheter samtidigt, vara stabila och kunna leverera hög hastighet.

– Det är också viktigt för oss att deras hårdvara passar in i vårt totala wifi-koncept som består av flera delar där hårdvara från Aruba är en del och egenutvecklade produkter som till exempel vår gästserviceportal utgör den andra.

Inte enda wireless-leverantören

Men Hoist Technology jobbar inte bara med Aruba. Ruckus Wireless finns också i utbudet.
Det beror bland annat på att Ruckus på vissa marknader redan är en etablerad leverantör hos exempelvis en hotellkedja, där kedjan centralt har testat och godkänt just deras lösningar, men inte Arubas.

– Här skulle Aruba kunna bli bättre. Vi vill också ha möjligheten att kunna erbjuda alternativ om så krävs, säger John.

Maria Tiderman på Aruba i Sverige antydde att marginalerna nog är lite bättre än snittet. Håller du med omfattar det?

– Jag skulle nog säga att de ligger som hos andra leverantörer, men eftersom att varje Wifi lösning designas utifrån kundens miljö och att hårdvaran från olika leverantörer inte är identisk så kan både pris och marginal variera, men pendeln svänger åt båda hållen, säger John Cidh.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00