Hon ska driva vidare Consid i Västerås

[KVINNOR PÅ KANALEN] I våras etablerade sig det framgångsrika IT-konsultbolaget Consid i Västerås och har sedan dess letts av etableringsansvarig Sebastian Wendéus och hunnit växa till att bli 10 anställda.

Hon ska driva vidare Consid i Västerås 1
Linda Johansson, kontorschef Consid

Idag går företaget ut med nyheten att Linda Johansson tillsätts som kontorschef och ska med sin långa erfarenhet inom konsult- och IT-branschen driva företaget framgent.

Efter att i våras ha etablerat sig i Västerås rekryterar nu IT-konsultbolaget Consid en ny kontorschef efter att Sebastian Wendéus, etableringsansvarig på Consid, haft rollen som kontorschef under ett knappt halvår. Idag presenterar företaget nyheten att Linda Johansson, som närmast kommer från det Västeråsbaserade bolaget Pingdom, tillträder som ny kontorschef på Västeråskontoret.

Johansson har lång erfarenhet av IT-konsultbranschen då hon gått från rollen som IT-konsult och teknisk projektledning till att på senare tid fokusera mer på affärsutveckling i ledande roller. Under den senaste tiden har hon agerat chef på det Västeråsbaserade produktbolaget Pingdom där monitorering av webbplatser stått i fokus. Johansson berättar mer om sig själv och blickar fram mot en spännande höst:

– Jag brinner för att bygga team och skapa en styrka i gruppen, och att nu få göra detta på ett företag med så pass stort fokus på personal och HR känns väldigt motiverande och roligt. Jag ser mycket fram emot hösten och att ta oss an utmaningen att digitalisera kunder och med lokal närvaro få påverka Västerås som stad och driva dess utveckling framåt.

Den senare tiden har större bolag i regionen valt att outsourca sin IT-verksamhet utanför Sveriges gränser vilket man från Consids sida siktar på att förändra till att mer lokala samarbeten ska ske i regionen. Johansson berättar vidare:

– Vi siktar på såväl nationella som regionala kundsamarbeten. Fördelarna med den lokala närvaron är många – att kunna ha folk på plats, möjlighet till bättre kommunikation och personligare kontakt är några. För oss är tillit och dynamik två viktiga ledord i våra samarbeten, vilket vi sett på andra orter att den lokala närvaron leder till.