Hoppfullt på Arrow University 2014

Arrow ECS fortsätter traditionen med två seminariedagar under tidig höst, som förvärvade Computerlinks skapade. I år var det fler deltagare än tidigare och dagarna präglades av framtidstro och lösningar.

En regnig torsdagsmorgon i slutet av september hälsar Arrow sina leverantörer och kunder välkomna till ”Arrow 2.0”, en benämning som ska tolkas som att integrationen av Computerlinks och Arrow ECS nu är klar.

Nylansering

Vår Gård i Saltsjöbaden utanför Stockholm är full av nätverkande människor med ett gemensamt intresse – it. Stämningen var hög på torsdagsförmiddagen. Målet med Arrow University 2014 är att visa vad de två företagen som nu blivit ett kan göra tillsammans. Det är lite som en nylansering av Arrow ECS.

I år var evenemanget större än tidigare. Fler leverantörer och partner var på plats och två hela dagar med ett tätt schema av seminarier var planerat för deltagarna. Där talade Arrows leverantörers representanter till partner och till varandra.

Deltagarna flänger mellan fyra salar för att insupa så mycket kunskap som möjligt. Allt är hoppfullt och lösningsinriktat. För även om branschen står inför stora utmaningar låg en stor del av talarnas fokus på just lösningar.

Check Point-rapport

I synnerhet säkerhetslösningar. Hur är vi säkrast? Hur ska vi lagra data på bästa sätt? Är brandväggen på väg att dö ut? Anders Larsson och Martin Gunnarsson från Check Point presenterade under en av sina sessioner företagets säkerhetsrapport från 2013. Den visar vad det finns för problem i säkerhetslösningarna och hur hotbilden förändrats. De har använt sig av information från ungefär 10 000 organisationer för att få fram vad som behöver förbättras.

I ett annat rum diskuterades  det mytomspunna molnet. Var är det egentligen? Är det säkert? Fler och fler använder sig av molntjänster, berättar Anders Wahlfridsson från NetApp under sin session, och det här gör att den traditionella it-sidan minskar och får större utmaningar.

Nätverkande viktigt

I slutet av dagen förklarar Juniper i Sal 2 varför de säljer ut allt som har med Junos Pulse att göra till ett investmentbolag. De vill fokusera till hundra procent på kunder som vill bygga eget data center.

Men alla är inte där för att hålla föredrag. Längs den vänstra väggen i eventets själva kärna står Björn Knip från EMC. Han har inte någon session inbokad för att berätta om sitt företag. Han och hans kollega är där för att det är viktigt att synas i sådana här sammanhang och träffa partners, och det gäller för fler än bara dem. Senare på torsdagskvällen när dagen avslutats står Björn och hans kollegor för förfriskningar och ser det som en möjlighet att nå ut med sitt budskap i stället.

Mobilfångster

[slideshow_deploy id=’4468′]

 

Post Comment