HP Inc och NVIDIA presenterar arbetsstationer för kreatörer som skapar VR-innehåll

HP Inc och NVIDIA lanserar arbetsstationer som är speciellt framtagna för branscher som arbetar med att utveckla innehåll till VR, Virtual reality.

Nya HP Z Workstations är NVIDIA VR Ready och utrustade med NVIDIA Quadro professional GPUs vilket ger dem den prestanda som krävs för att kunna leverera en sömlös och exakt VR-upplevelse. Varje modell av HP Z Workstation är testad med HTC Vive:s huvudmonterade displayer för att möjliggöra skapandet av imagesinspirerande och uppslukande VR-innehåll. Den kraftfullaste modellen av HP Z Workstation levereras med dubbla NVIDIA Quadro M6000 24GB-grafikkort och planeras finnas tillgänglig detta kvartal.

VR content creators är garanterade, så länge de väljer den rekommenderade varianten, en enastående VR-prestanda som inkluderar maximal bildhastighet och låg fördröjning, till och med när det kommer till de allra mest komplexa datauppsättningarna. Dessa faktorer är avgörande för att skapa VR-upplevelser på huvudmonterade displayer som är exakta, komfortabla och övertygande för såväl VR-skapare som för konsumenter.

Dessa nya system kan utnyttja upp till två NVIDIA Quadro M6000 24GB-grafikkort. HP Z840 med dubbla M6000 24GB-grafikkort stöttar NVIDIA VR SLI-teknologin (Scalable Link Interface) som då effektivt fördubblar systemets renderingskraft för de mest krävande VR-applikationerna. Endast stationära datorer  med dubbla GPUs kan nå upp till denna prestanda. HP-system med Dual M6000 24GB-grafikkort utnyttjar också NVIDIAs GPU Affinity API och VR Synchronization-teknologi för att ytterligare maximera prestandan och virtuellt avlägsna bildbrytningen.

Professionella applikationsutvecklare inom produktutveckling, arkitektur, teknik och konstruktion, media och underhållning, gas- och oljeutforskning, utbildning, forskning och sjukvård kan lita på de olika certifierade modellerna, vilka inkluderar HP Z240 Workstation med NVIDIA Quadro M5000, HP Z640 Workstation med NVIDIA Quadro M6000 och HP Z840 Workstation med dubbla NVIDIA Quadro M6000-grafikkort.

Pris och tillgänglighet

NVIDIA VR Ready HP Z Workstation kommer kosta att från ca 40,000 sek. Systemen är tillgängliga nu och dubbla M6000 24GB-grafikkort finns tillgängliga som tillbehör samt  integrerade från fabrik. Vive by HTC säljs separat.

 

 

 

Post Comment