”HP Reinvent | World Partner Forum – En återblick”
Hem LeverantörHP Inc ”HP Reinvent | World Partner Forum – En återblick”

”HP Reinvent | World Partner Forum – En återblick”

Publicerat av: Redaktionen

Med föresatsen att tillsammans med sina partners skapa en framtid som är både spännande och säker bjöd HP in till sitt stora event i Chicago.

”HP Reinvent | World Partner Forum – En återblick” 6Det blev några intensiva dagar som IT-Kanalen kryddade med flera exklusiva samtal med besökare och HP:s representanter på plats.

HP Reinvent | World Partner Forum, som tidigare arrangerades under namnet HP Global Partner Conference , är ett årligt event. För HP är det ett av de viktigaste forumen de har när det gäller kontakten och informationsutbytet med kanalen. Årets fokus var att fortsätta att utveckla det partnerskapet så att det på bästa sätt kan möta framtidens utmaningar.

Ett levande och personligt nätverk

Vi vill erbjuda flera olika möjligheter för våra partners att tillsammans med våra egna experter och ansvariga mötas i personliga diskussioner om affärsutveckling. Genom föreläsningssessioner och gruppdiskussioner vill vi dela med oss av våra visioner av framtiden samt vilka trender som vi ser är på väg. Till vår hjälp har vi även externa kompententa föredragshållare, meddelar HP. Målet är att vi tillsammans ska komma fram till hur vi på bästa och säkraste sätt tar till vara på de möjligheter som tekniken erbjuder.

Flera nyheter presenterades

”HP Reinvent | World Partner Forum – En återblick” 7I samband med HP Reinvent passade man på att lyfta fram vikten av att skrivarna är skyddade. Detta är en riskfaktor som HP har jobbat mycket med och där man sedan tidigare har flera lösningar avseende skrivarsäkerhet. Bl.a. presenterades HP Connection Inspector, som är en inbyggd intelligent säkerhetsfunktion med självläkande egenskaper, som är skapad av HP Labs. Syftet är att förhindra och förebygga attacker som riktar sig mot uppkopplade skrivare. Kopplat till detta visades även en ny säkerhetslösning, HP Roam, som enkelt och smidigt erbjuder säkra utskriftsmöjligheter via molnet. I korthet kan tjänsten beskrivas som en möjlighet att styra utskrifterna med hjälp av sin smarta telefon och det kommer att ändra företagens sätt att hantera sina utskrifter, menar HP. Tanken är att du ska kunna skriva ut materialet där du befinner dig för tillfället. Materialet ligger lagrat på ett säkert sätt i molnet och när du vill skriva ut det kan du styra utskriften till närmaste säkra skrivare. GPS och Bluetooth söker automatiskt efter säkra skrivare i din närhet. HP Roam ersätter behovet av drivrutiner för att aktivera skrivaren oavsett om du är på ditt eget kontor eller en annan arbetsplats. Via appen får du även information om var närmaste HP Roam-kompatibla skrivare finns om du befinner dig på något av de tusentals hotell, bibliotek, flygplatser m.m. som har säkra skrivare. Via mobilen verifierar du din behörighet att skriva ut dokumentet.

HP Roam lanseras under våren 2018 och kommer först i en version som riktar sig till företag.

Ett komplext cyberlandskap

HP presenterade även en ny version av Smart Devices Services (SDS). Med en uppsättning av molnverktyg och enhetsbaserade funktioner möjliggör SDS 2.0 att drifttiden per uppkopplad enhet ökar samtidigt som servicekostnaderna minskar. Inbyggda sensorfunktioner hjälper till med att förvarna om en enhet är på väg att gå sönder vilket i sin tur leder till effektivare hantering av reservdelar och serviceåtgärder. I takt med att fler och fler enheter kopplas upp mot Internet ökar också deras beroende av varandra. Vikten av att ha koll på vilka delar som är på väg att gå ner blir då mycket viktig så att skadorna kan minskas till ett minimum.

Smart Device Services 2.0 kommer under våren 2018 att finnas tillgängligt via HP:s återförsäljare.

IT-Kanalen har tidigare skrivit om de utmaningar som företagen ställs inför när alltfler av deras enheter kopplas upp mot Internet och den bilden bekräftas av Lars Esping, Produktchef för företagsskrivare på HP Sverige.

Ett komplext cyberlandskap kräver avancerade lösningar som är enkla för användaren men svåra för hackaren. Den snabba utvecklingen kring cyberattacker gör att företag kan ha svårt att hänga med i svängarna, därför blir det allt viktigare att företag enkelt ska kunna välja vem som tillåts att ansluta sig till enheter, säger han.

3D vill lämna startblocken

IT-Kanalen får en pratstund med HP:s marknadschef för 3D-segmentet, Alex Monino. Vilken är er största utmaning just nu, frågar vi. Det är tveklöst att få ut budskapet om vad som är möjligt med 3D-tekniken och när den är lämplig att använda, svarar han. Om en kund ska tillverka en produkt i mycket stora volymer är det sannolikt så att traditionell maskintillverkning är mest lämplig. Om en kund däremot ska skapa en produkt i mindre volymer är det klart intressant att fundera över 3D-tillvekning istället. Speciellt om det dessutom är viktigt med korta ledtider för design, tillverkning och leverans. En kund till oss som verkar inom destilleringsbranschen ville ta fram specialdesignade skruvkorkar för en speciell utgåva av en whiskysort. Där kunde vi gå från ”ax till limpa” på mycket kort tid.

Andra exempel på branscher där möjligheterna med tekniken är tydliga är flygindustrin som har ett behov av att tillverka enheter med låg vikt och sjukvården som använder specialanpassade produkter som man vil få ner styckpriset på.

Det händer otroligt mycket nu inom tillverkningsindustrin som genomgår en digitalisering på många plan. De tillverkande företagen måste dessutom anpassa sig till en ny prisbild och marknadsandelar kan både vinnas och förloras beroende på hur man agerar.

Jag tror att vi kan hjälpa kunder i de flesta branscher men som jag sa tidigare är vår största utmaning att kunskapen om vad 3D-tekniken klarar av är för liten. Dessutom utvecklas tekniken fortfarande vilket leder till att möjligheterna bara blir fler och fler, avslutar han.

Säkerheten kommer alltmer i fokus

”HP Reinvent | World Partner Forum – En återblick” 8

Säkerhetsteamet: Vali Ali, Justine Bone, Michael Calce, Robert Masse

IT-Kanalen träffade också några representanter för HP:s säkerhetsteam på plats i Chicago. Även de fick frågan om vad de ser som den största utmaningen just nu.

Det är tveklöst att antalet uppkopplade enheter fullständigt exploderar, blir svaret. Vi pratar inte bara om Internet of Things, vi pratar om Internet of ALL Things! Mjukvara och kanske framför allt inbyggd mjukvara, Firmware, är ofta sårbart och blir många gånger en framkomlig väg för cyberbrottslingarna vid IT-attacker. Vem hade trott på den som för några år sedan sa att en skrivare eller en glödlampa kan utgöra ett hot för en organisation? Idag har nästan allt en ip-adress. Bara att inventera dem är en utmaning i sig.

En annan sida av det hela är att kreativiteten blommar upp och det kommer hela tiden nya tjänster och applikationer som syftar till att göra livet enklare på kontor och i hemmen. Vi bygger många produkter som traditionellt inte har med säkerhet att göra, t.ex. skrivare och skannrar. Men nu ser det annorlunda ut. Överallt där det används datorer och andra uppkopplade enheter måste vi, och övriga aktörer, se till att våra kunder erbjuds en säker miljö.

Vi måste vinna det här kriget

Inom HP har vi arbetat med detta under en lång tid och vi bjuder in kunnigt folk från industrin. Vi måste och vi vill samarbeta med andra aktörer. Vi kan inte lösa detta ensamma. En positiv utveckling är att säkerhetsfrågorna oftare finns med på agendan hos bolagsstyrelserna. De har insett att ett varumärke kan tappa snabbt i värde om inte kunderna har förtroende för produkterna och tjänsterna. Vi vill självklart att HP ska jämställas med säkerhet, säger representanterna för HP:s säkerhetsteam.

Det finns ingen absolut lösning som hanterar alla hot. Verkligheten förändras konstant och nya hotbilder dyker upp hela tiden. Vårt fokus är att upptäcka nya risker innan de har skapat några skador. Den bästa säkerheten är den som slutanvändarna inte ser eller märker.

Det som pågår nu kan jämföras med ett krig och det går inte att vinna alla slag. De onda krafterna lyckas emellan åt med attacker som skapar enorma skador för vårt samhälle, såväl ekonomiskt som humant. Det är fortfarande så att medvetenheten om riskerna och hoten är för låg, men det händer ändå saker nu som gör att vi rör oss i rätt riktning.

För våra kunder och oss själva är det avgörande att vi vinner detta krig och det är vi fast beslutna om att göra, avslutar HP:s säkerhetsteam.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>