HP sponsrar svenska eSport-stjärnan ”Juliano” på Intel Extreme Masters

[KVINNA PÅ KANALEN] HP presenterari fredags ett nytt sponsoravtal med en av världens mest framstående kvinnliga CS:GO spelare, Julia “Juliano” Kiran.

HP sponsrar svenska eSport-stjärnan ”Juliano” på Intel Extreme Masters 1
eSport-stjärnan ”Juliano” på Intel Extreme Masters, foto av Daniel Stigefeldt

Som lagkapten för Team Secret, vann Julia tillsammans med sitt lag första pris i Electronic Sports World Championship under Paris Games Week i oktober 2016.

Julias skicklighet överträffar många av hennes manliga motståndare, och det är denna som hjälpt henne att vinna flertalet tävlingar samt skapa en stor fanbase på sociala medier och Twitch, både i hennes hemland Sverige och runt om i världen.

Julia kommer att träffa sina fans i OMEN by HPs monter (B2) under Intel Extreme Masters i Katowice, Polen, lördagen den 4 mars. Flera lyckliga gamers kommer dessutom få möjligheten att utmana henne i en match på plats i montern.

  • Jag är väldigt glad över att vara den första kvinnliga eSportaren som jobbar med HP och ser fram emot att vara en ambassadör för OMEN by HPs produkter, säger Julia. Genom att sponsra mig utvidgar och omdefinerar HP synen på en eSportare, visar att det är okej att vara annorlunda och att gamers faktist kommer i olika former och storlekar. En del kommentarer som jag får online visar på att människors idé om vad som gör en bra gamer är rätt utdaterad och det måste ifrågasättas mer offentligt.

Samarbetet mellan HP och Julia understryker företagets åtagande att leverera högteknologiska, högpresterande gamingprodukter i samarbete med några av världens bästa eSportare.

  • Vi är ser verkligen fram emot detta nya samarbete. Julia är en av de mest framträdande eSportarna i världen och hon representerar förändring och framsteg inom industrin samt utmanar gamla ideal kring vad en gamer ska vara, säger Staffan Sjöberg, produktchef Konsument-PC i Norden på HP. OMEN by HPs gamingprodukter handlar om att sträva efter att vara bäst, nå en ny nivå och att vara på top, precis som Julia. Det är fantastiskt att jobba med henne och driva några av de frågor som påverkar de olika typer av gamers som finns där ute. Håll ögonen öppna för mer spännande nyheter!