Videokonferens allt mer kanalvänligt
Hem Nyheter HP väljer AMD för ny tunn(g) klient

HP väljer AMD för ny tunn(g) klient

Publicerat av: Redaktionen

HP har fem tunna klienter i sitt sortiment, varav en mobil. Nu lanseras uppföljaren till den mobila med modellen mt41. Den ser ut som en bärbar dator, har en 14-tumsskärm och en SSD-disk på 16 gigabyte.

Operativet är Windows Embedded Standard 7. Tillverkaren pekar på kundgrupper som organisationer inom utbildning, hälsovård och – håll i er – ”mobila arbetsplatser där det ska gå lätt att resa och samtidigt ha säker tillgång till data som lagras på en fjärrserver eller i molnet”.HP väljer AMD för ny tunn(g) klient

Utbrist nu inte Elementärt, käre Watson, utan begrunda det faktum att maskinen drivs av en AMD-processor, ingen Intel-propp som i föregångaren alltså. AMD förekommer förvisso i en lång rad HP-maskiner sedan länge, men faktumet leder tankarna till HP-bossens samtal med Wall Street-analytiker för någon vecka sedan. Hon sa då att Intel har blivit en klar konkurrent till HP, från att tidigare ha varit en högt värderad samarbetspartner. Partnerskapet finns naturligtvis kvar, men relationen tycks inte lika självklar idag.

Den nya tunna klienten marknadsförs som lätt, men med drygt två kg är det svårt att motivera epitetet. Självklara funktioner är TPE-krets för säkerhet, teknik för uppkoppling via 3G/4G och Wlan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>