HPE köper Cape Networks
Hem LeverantörHewlett Packard Enterprise HPE köper Cape Networks

HPE köper Cape Networks

Publicerat av: Redaktionen

Hewlett Packard Enterprise (NYSE:HPE) köper Cape Networks, som blir en del av Aruba, ett företag inom HPE.

HPE köper Cape Networks 2Förvärvet förstärker Arubas erbjudande inom nätverksanalys med artificiell intelligens och kompletterar företagets existerande verktyg.

Cape Networks är ett företag som har sin bas i Kapstaden i Sydafrika samt i San Francisco. Cape Networks blir nu en del av Aruba, ett företag inom HPE. Detta kommer göra det möjligt att erbjuda verktyg som använder artificiell intelligens för att analysera nätverket och ge förbättringsförslag. Verktyg som fungerar på alla sorters nätverk och kan exempelvis se till att olika applikationer fungerar bra för alla användare.

Eftersom det idag finns allt mer mobiler och IoT-enheter uppkopplade på nätverket har det blivit allt viktigare att se till att nätverket fungerar som det ska. Cape Networks har utvecklat och sålt verktyg som analyserar trafiken på trådlösa nätverk och hittar utmaningar – och lösningar. Därmed kan IT-avdelningar hitta kvalitetsproblem, ofta redan innan de blir ett problem. IT-avdelningar kan också slippa många manuella och repetitiva sysslor och fokusera på viktigare uppgifter.

”Sedan vi grundade Cape Networks 2014 har vi haft mycket stora framgångar hos företagskunder runt om i världen med vår tjänst,” säger David Wilson, grundare av Cape Networks. ”Vår lösning kompletterar den branschledande lösningen Aruba NetInsight och kan bidra till Arubas fortsatta tillväxt.”

Förvärvet förväntas slutföras senast i början av april.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>