Hem LeverantörHuawei Huawei AppGallery fortsätter att växa

Huawei AppGallery fortsätter att växa

Publicerat av: Redaktionen

Huawei AppGallery växer i snabb takt – såväl med svenska som internationella appar.

Huawei AppGallery fortsätter att växa 3Utöver de som tidigare kommunicerats, såsom BankID och Swish, märks nu KRY, Hitta.se, Biluppgifter, Telldus Live! mobile (för smarta hem), TV-matchen, Karma, Storytel, Nextory och Truecaller. Ännu fler lokala företag finns med i form av QuickApps eller webblänkar och utbudet växer hela tiden.

Arbetet med Huaweis AppGallery har pågått intensivt under en period och intensifierats nu när flaggskeppstelefoner som Huawei Mate Xs och P40-serien börjar levereras i Sverige. De är den första generationen produkter som börjat säljas med Huawei AppGallery. Ett AppGallery som numera innehåller ett flertal svenska appar och fler publiceras i rask takt. Bland de svenska apparna märks, förutom BankID och Swish, bland annat KRY, Hitta.se, Biluppgifter, Telldus Live! mobile, TV-matchen, Karma, Storytel, Nextory och Truecaller. Internationellt laddas nu också appar för sociala medier, kartor och spel med mera upp i Huaweis AppGallery.

– Uppbyggnaden av Huawei AppGallery är vår absolut viktigaste uppgift i nuläget. Vi är oerhört glada och tacksamma för att det bemötande vi fått från svenska företag och utvecklare som innebär att utbudet i AppGallery växer i en mycket snabb takt. Vår ambition är att inom en snar framtid kunna erbjuda en säker, komplett app-butik med premiumkänsla som innehåller allt våra användare vill ha till sina telefoner och surfplattor, säger Jacky Zhao, Nordisk CEO på Huawei Consumer Group.

Förutom att ladda ner appar via AppGallery så finns även andra möjligheter att använda populära sajter eller tjänster. Med appen Phone clone kan man till exempel enkelt föra över många appar mellan telefoner. Vidare kan användaren via sin browser skapa egna genvägar som placeras som ikoner på startskärmen. De allra flesta företag som är aktiva på den svenska marknaden har idag en mobilanpassad websida som till stor del fungerar precis som appen. Om det är någon specifik app man som användare saknar kan man också uppge detta i AppGallery och sedan få ett meddelande när den finns tillgänglig.

I dagarna kommer Huaweis mobiltelefoner i P40-serien att finnas tillgängliga i svenska butiker.

Den nya P40-serien har många spännande funktioner och flyttar gränserna för mobilfotografering och premium design. Serien har redan hunnit belönats med ett flertal utmärkelser för sin innovativa kamera. TIPA World Awards 2020, som delas ut av prestigefyllda TIPA (Technical Image Press Association) som representerar 30 branschtidskrifter i 15 länder, är en av dem. Huawei P40-serien är alltså officiellt de bästa kameramobilerna som finns på marknaden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>