Huawei i samtal om framtidens människa på Techarenan Summit
Hem LeverantörHuawei Huawei i samtal om framtidens människa på årets Techarenan Summit

Huawei i samtal om framtidens människa på årets Techarenan Summit

Publicerat av: Redaktionen

Den 12 november gick årets upplaga av Techarenan Summit av stapeln.

Under dagen diskuterade företagsledare och experter framtidens teknologier, innovation och hållbarhet i spännande panelsamtal.

Kenneth Fredriksen, Executive Vice President, Central East Europe and Nordic Region vid Huawei, deltog i en paneldiskussion om ”Framtidens människa” där flera intressanta tankar och perspektiv lyftes av deltagarna.

Panelsamtalet om ”Framtidens människa” inledde årets Techarenan Summit. Utöver Kenneth Fredriksen medverkade även Anna-Lena Engwall, Country President Nordic vid AstraZeneca, Vahid Zohali, vd IBM Sverige, samt Micael Dahlen, professor, talare och författare. Under samtalet avhandlades flera ämnen, men i fokus var hur pandemin med hjälp av tekniken har förändrat vårt samhälle, och hur människor i framtiden kommer att leva med teknologi.

– Pandemin har understrukit betydelsen och vikten av teknologin, men även satt den i ett större perspektiv. Fler har insett betydelsen av connectivity och möjligheterna som skapas av att vara uppkopplad, inte minst för att driva frågor på hållbarhetsområdet. Vi har lärt oss väldigt mycket som är positivt för vår bransch, och ser vi framåt tror jag att teknologin är den viktigaste faktorn för att lösa många av de samhällsproblem vi står inför, säger Kenneth Fredriksen.

Han lyfte även det stora digitala steget som samhället har tagit under pandemin, vilket visar på den positiva kraften som finns för att skapa stora förändringar och lösa stora samhällsproblem.

– Det är det som är så fascinerande och en av de viktigaste lärdomarna från pandemin. När vi måste åstadkomma något tillsammans, så kan vi. Både på individ-, organisations-, och nationsnivå har vi tagit till oss ny teknologi snabbare än förväntat. Detta har skyndat på utvecklingen av det digitala samhället. Det visar att vi kan förändra oss mycket snabbare än vad vi tror, bara vi mobiliserar i samma riktning, fortsätter Kenneth Fredriksen.

Huawei i samtal om framtidens människa på Techarenan Summit

Kenneth Fredriksen, Executive Vice President, Central East Europe and Nordic Region, Huawei under panelen vid Techarenan Summit. Foto: Tommy Fondelius (Techarenan)

På temat framtiden lyftes teknikens roll i att driva utvecklingen framåt i många olika branscher. Här nämnde flera paneldeltagare att teknikbolagen kommer att bli viktiga partners för att hjälpa till i arbetet med att ta fram viktiga lösningar, exempelvis i läkemedelsbranschen. Men samarbetet går åt båda hållen, enligt Kenneth Fredriksen som menar att bolag som Huawei behöver jobba tillsammans med kunder och partners för att tillsammans ta fram den bästa upplevelsen för slutanvändaren.

Deltagarna diskuterade även hur vi människor individuellt kommer att leva med tekniken i framtiden, och hur det skiljer sig från dagens användande.

– Framtidens människa kommer att leva sömlöst med teknologin. Hittills har teknologi fokuserat på att förbättra kommunikation mellan människor, men teknologin i framtiden kommer att bygga det intellektuella, smarta samhället. Där kommer människor att leva i symbios med teknik och maskiner, och för att skapa den sömlösa interaktionen behövs förståelse för användarupplevelsen, avslutar Kenneth Fredriksen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>