Huawei markerar Sveriges strategiska betydelse med ny landschef

Huawei har tillsatt Wells Li som Sverigechef. Li  började sin karriär i Huawei 1997 och har varit en av de drivande personerna i leverantörens internationella expansion i Europa och Afrika.

Li Junwei Huawei

– I över ett årtionde har vi expanderat vår verksamhet i Sverige för att leverera de mest avancerade kommunikationslösningarna till våra kunder. Sverige ligger i framkanten av telekombranschen och är en viktig bas för utvecklingen av mobila tekniker inom Huawei. Vi kommer att fortsätta investera här för att driva vår, Sveriges och Europas innovationskraft”, säger Wells Li i pressmeddelandet som skickades ut den 19 november.

Där står också att Sverige är en strategiskt viktig marknad för Huawei globalt vilket understryks genom att Wells Li tillträder som ny Sverigechef. Genom sin erfarenhet med fyra år i Afrika och över tio år med fokus på den Europeiska marknaden ska han fortsätta utveckla Huawei i Sverige, vilka idag har närmare 600 anställda på fem orter, varav drygt 300 arbetar med forskning och utveckling.

Li kommer närmast från rollen som biträdande säljchef i Storbritannien.

Post Comment