Huawei presenterar en mängd nya innovationer som kommer att revolutionera AI, 5G och användarupplevelsen
Hem LEVERANTÖRHUAWEI Huawei presenterar en mängd nya innovationer som kommer att revolutionera AI, 5G och användarupplevelsen

Huawei presenterar en mängd nya innovationer som kommer att revolutionera AI, 5G och användarupplevelsen

Publicerat av: Redaktionen

Huawei annonserade en mängd nya innovationer och uppfinningar som en del av ”Top Ten Inventions Awards” under ”Broadening the Innovation Landscape 2022”-forumet som anordnades vid huvudkontoret i Shenzen.

Priset är utformat för att uppmärksamma uppfinningar som kan skapa nya produktserier, bli viktiga kommersiella inslag i befintliga produkter, eller som genererar betydande värde för företaget och branschen.

De prisbelönta uppfinningarna sträcker sig från ett s.k. adder neural network som avsevärt minskar strömförbrukningen och kretsarean för optiska fibrer. Detta kan hjälpa operatörer att hantera sina nätverksresurser, och därmed minska tid och kostnader i samband med bredbandsinstallation. Tillkännagivandet kom i kontexten immateriella rättigheter, vars skydd och delning Huawei anser är avgörande för det tekniska ekosystemet.

Huawei presenterar en mängd nya innovationer som kommer att revolutionera AI, 5G och användarupplevelsen

Song Liuping, Chief Legal Officer på Huawei, talar under eventet

– Att skydda immateriella rättigheter är nyckeln till att skydda innovation. Vi är angelägna om att licensiera våra patent och teknologier för att dela våra innovationer med världen. Detta kommer att bidra till att bredda innovationslandskapet, driva vår industri framåt och utveckla teknik för alla, sa Song Liuping, Huawei Chief Legal Officer.

I slutet av 2021 hade Huawei mer än 110 000 aktiva patent i över 45 000 patentfamiljer.

Företaget har fler beviljade patent än något annat kinesiskt företag, har lämnat in flest patentansökningar till EU-patentverket och rankas på femte plats när det gäller nya patent som beviljats i USA. Under fem år i rad har Huawei rankats som nummer 1 i världen när det gäller ansökningar under Patent Cooperation Treaty.

– Värdet av Huawei-patent har fått ett brett erkännande i branschen, särskilt i vanliga standarder som cellulär teknik och Wi-Fi. Under de senaste fem åren har mer än två miljarder smartphones licensierats till Huaweis 4G/5G-patent. Och för bilar levereras cirka åtta miljoner uppkopplade fordon licensierade till Huawei-patent till konsumenterna varje år, sa Alan Fan, chef för Huaweis IPR-avdelning.

Huawei arbetar också aktivt med patentlicensadministrationsföretag för att erbjuda “one-stop”-licenser för vanliga standarder.

– Över 260 företag – som står för en miljard enheter – har erhållit Huaweis HEVC-patentlicenser genom en patentpool. Vi för också diskussioner om att etablera en ny patentpool för att ge branschen “snabb tillgång” till Huaweis patent för Wi-Fi-enheter över hela världen, sa Fan.

Huawei diskuterar också gemensamma licensprogram för 5G-patent med licensexperter och andra ledande industripatenttagare.

Med tanke på det stora antalet förändringar i världen är det för Manuel Desantes, tidigare vice ordförande för det europeiska patentverket, inte längre antalet registrerade patent eller uppfinningar som är det viktigaste.

– IP-systemet bör säkerställa att de skapelser som förtjänar skydd är de som ger verkligt värde”, sa han.

När det gäller FoU-kostnader kom Huawei på andra plats i 2021 EU Industrial R&D Investment Scoreboard. Under 2021 ökade företaget sina FoU-investeringar till 142,7 miljarder yuan, vilket motsvarar 22,4 % av de totala intäkterna. Under det senaste decenniet har Huaweis totala investeringar i forskning och utveckling överstigit 845 miljarder yuan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00