Utvecklingen av artificiell intelligens
Hem LeverantörHuawei Huawei presenterar sin strategi för computing och lanserar Atlas 900, världens mest kraftfulla AI plattform för maskininlärning och träning

Huawei presenterar sin strategi för computing och lanserar Atlas 900, världens mest kraftfulla AI plattform för maskininlärning och träning

Publicerat av: Redaktionen

Under HUAWEI CONNECT 2019 presenterade Huawei sin strategi för computing-marknadenoch samtidigt lanserades Atlas 900, världens kraftfullaste klustrade AI plattform.

Huawei presenterar sin strategi för computing och lanserar Atlas 900, världens mest kraftfulla AI plattform för maskininlärning och träning 2En kraftfull och skalbar plattfom, där Atlas 900 är en möjliggjörare för att AI ska bli mer tillgängligt och effektivt inom fler områden för bl.a. vetenskaplig forskning och innovation.

Ken Hu beskriver Huawies strategi för computingunder sin keynote på HUAWEI CONNECT 2019

”Den framtida marknaden för AI/computing är massiv, en marknad som är värd mer än två biljoner US-dollar”, säger Ken Hu, Huaweis vice ordförande. ”Vi kommer att fortsätta investera med en strategi som fokuserar på fyra nyckelområden. Vi tänjer på gränserna för arkitekturen, investerar i processorer för alla scenarier, håller oss till en tydlig affärsmodell och bygger ut ett öppet ekosystem.”

Huaweis strategi för computing

Branschens strategi för AI och beräkning utvecklas från regelbaserade till statistiska modeller, vilket är grunden för maskininlärning.Huawei uppskattar att statistikberäkningen kommer att bli ”mainstream” under de kommande fem åren och AI-beräkningar kommer att stå för mer än 80% av all beräkningskraft som används globalt.

För att kunna ta en del av marknaden, kommer Huawei att fokusera på fyra nyckelområden:

  • Innovation inom arkitektur. Förra året lanserade Huawei Da Vinci-arkitekturen, en innovativ processorarkitektur som är utformad för att ge en stadig och riklig tillgång till kostnadseffektiv beräkningskraft. Huawei kommer även att fortsätta sina investeringar i grundforskning.
  • Investeringar i processorer för alla ändamål. Huawei har ett komplett sortiment av processorer: Kunpeng-processorer för generiska beräkningsbehov, Ascend-processorer för AI, Kirin-processorer för smarta enheter och Honghu-processorer för smarta skärmar.
  • Tydlig affärsmodell. Huawei säljer inte sina processorer direkt. Istället kommer Huawei att tillhandahålla dem till sina kunder i form av molntjänster och till sina partners i form av komponenter, samtidigt som de prioriterar stöd för integrerade lösningar.
  • Bygga ett öppet ekosystem. Under de kommande fem åren kommer Huawei att investera ytterligare 1,5 miljarder dollar i sitt program för utvecklare. Målet är att utöka programmet för att ge stöd till fem miljoner utvecklare och göra det möjligt för Huaweis globala partners att utveckla nästa generations intelligenta applikationer och lösningar.

Atlas 900, världens kraftfullaste AI plattform för maskininlärning och träning

Genom att bygga på de tekniska styrkorna som Huawei har utvecklat under det senaste decenniet kombinerar Atlas 900 kraften från tusentals Ascend-processorer. Atlas 900 har nu slagit världsrekordet för ResNet-50 training med 10 sekunder (59,8s). ResNet-50 är huvudstandard för at mäta AI beräkningar för inlärning.

Atlas 900 är en kraftfull plattform för AI-beräkningar, och den kommer att öppna för nya möjligheter inom olika områden för vetenskaplig forskning och affärsinnovation – allt från astronomi, väderprognoser och autonom körning till oljeprospektering. På Huawei Cloud introducerades Atlas 900 också som en klustertjänst, vilket gjorde extraordinär beräkningskraft lättare tillgängligt för Huaweis kunder inom olika branscher. Dessa tjänster har tillhandahållits med extra förmånliga villkor till universitet och forskningsinstitut över hela världen.

Gao Wen, medlem i kinesiska ingenjörsakademnin och chef för Peng Cheng Lab, talade också vid årets evenemang. Han delade Peng Cheng Labs uppdrag och vision samt hur organisationen kommer att samarbeta med Huawei för att bygga Kinas första självlärande AI-supercompute system som stöder exascale computing. De två företagen kommer att arbeta tillsammans för att skapa en ny generation av plattformar för grundforskning och innovation inom AI.

Zheng Yelai, ordförande för affärsområdet Huawei Cloud, talade om hur AI kan tillämpas i olika scenarier. Baserat på Huaweis erfarenhet av över 500 projekt i över mer än 10 branscher, påpekade Zheng att industrins AI korsar det kommersiella avtrycket och blev den viktigaste drivkraften för att omforma hur företag blir digitala.

”Detta är en ny era av utforskning”, avslutade Ken Hu. ”Ett hav av gränslös potential väntar oss, men bara ett fartyg kommer inte att vara tillräckligt. Idag sjösätter vi tusentals fartyg. Låt oss arbeta tillsammans, fånga denna historiska möjlighet och lyfta intelligensen till nya höjder.”

HUAWEI CONNECT 2019 är ett årligt evenemang som arrangeras av Huawei för den globala IKT-branschen och det genomfördes i Shanghai 18-20 september 2019. Årets evenemang hade temat ”Advance Intelligence” och syftar till att skapa en öppen och delad plattform för samabeten mellan kunder och partners, för att utforska nya möjligheter för en intelligent framtid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>