Huawei presenterar smarta högtalaren AI Cube med Alexa
Hem LeverantörHuawei Huawei presenterar smarta högtalaren AI Cube med Alexa

Huawei presenterar smarta högtalaren AI Cube med Alexa

Publicerat av: Redaktionen

Under IFA 2018 i Berlin presenterade Huawei Consumer Business Group en AI-högtalare med inbyggd Alexa och 4G-router, Huawei AI Cube.

Huawei presenterar smarta högtalaren AI Cube med Alexa 2Genom lanseringen markerar varumärket sitt officiella inträde på marknaden för smarta högtalare. Huawei AI Cube gör det bekvämt för konsumenter att ansluta till internet och styra smarta enheter samtidigt som den levererar ljud av hög kvalitet i en kompakt form med en minimalistisk design.

– Huawei har en branschledande position och vi är måna om att erbjuda sömlös uppkoppling och möjliggöra smarta uppkopplade upplevelser. Huawei har därför aktivt stärkt värdepropositionen av produktportföljen och har genom Huawei AI Cube ökat utbudet av produkter med AI-teknik. Huawei AI Cube har en komplett uppsättning funktioner som visar Huaweis engagemang för innovation och samarbete. Genom att kombinera telekommunikationsteknologi från Huawei med Amazons Alexa är Huawei AI Cube en övertygande produkt som säkert kommer att bli omtyckt av konsumenterna, säger Richard Yu, VD på Huawei Consumer Business Group.

Huawei AI Cube stödjer 4G LTE och kan på så sätt uppfylla de anslutningskrav som uppstår i dagens smarta hem. Installationen av routern är enkel och omedelbar. Det kräver endast ett 4G SIM-kort anslutet för att uppnå hög internethastighet med LTE kategori 6 (300 Mbps nedlänk). Huawei AI Cube är också kompatibel med 802.11ac WiFi-standard. Det innebär att routern är dubbelband och därmed kan fungera på 2,4 GHz- och 5Ghz-band samt överföra data med upp till 1200 Mbps.

Huawei AI Cube har också Alexa inbyggt vilket gör det möjligt för användare att enkelt spela musik och kontrollera smarta enheter i hemmet.

Användaren får också tillgång till över 50 000 färdigheter, handsfree. Användare kommer åt detta enkelt genom att fråga Alexa.

– Huawei AI Cube kombinerar flera produkter i en samtidigt som den balanserar smart funktionalitet med högkvalitativt ljud. Vi är glada över att se att Huawei erbjuder europeiska kunder ett enkelt sätt att spela musik, kontrollera smarta enheter i hemmet samtidigt som de får tillgång till tusentals färdigheter, säger Pete Thompson, Vice VD på Alexa Voice Service.

Sett till högtalarprestanda är Huawei AI Cube byggd med en stor 400 ml ljudhålighet. Den har ett aluminiummembran som gör att AI-högtalaren kan producera högkvalitativt ljud med kristallklart mellanregister och höga nivåer samt fullrundad bas. Ljudet förbättras också genom Huaweis ljudlösning Huawei Histen som berikar AI-högtalarens uppsättning av funktioner. Detta genom att inkludera virtuell bas, linjär fasutjämnare, adaptiv ökad kontroll, fjärrfältets röstigenkänning och mer som del av repertoaren

All teknik som nämns ovan är förpackade i en liten, matt vit kropp med en sömlös 3D-maskbas – Huawei AI Cube.

Dessutom är portarna dolda under basen vilket gör att AI-högtalaren enkelt smälter in i inredningen.

Enligt marknadsanalysföreteget Canalys kommer den globala installationsbasen för smarta högtalare mer än dubblas till 225 miljoner enheter 2020. Den här stora möjligheten stöds av ett starkt marknadsintresse för produktkategorin, särskilt på den kinesiska marknaden. Huawei som är en ledande leverantör av telekommunikationsutrustning och smarttelefoner besitter en unik position för att dra nytta av den växande trenden i världen.

Förutom Huawei AI Cube lanserar varumärket även Huawei Locator en liten smidig gps-tracker som stödjer långa driftstider och standby-tider samt fyra globala GNSS-standarder (GPS, GLONASS, Galileo och Beidou). Enheten som är kompatibel med nano-SIM och eSIM stödjer global roaming med nära realtidslokalisering och erbjuder en mängd tjänster, inklusive SOS-knapp, Geofence och BLE Found, en närhetsbaserad tjänst som utlöser en buzzeralarm på Huawei Locator när en parad smartphone är inom 10 meters avstånd från enheten. Huawei Locator är byggd som en robust multifunktionsenhet och har en IP68-klassifiering som gör den perfekt för alla typer av aktiviteter såväl inomhus som utomhus.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00