Huawei släpper sin första kommersiella 5G-utrustning
Hem LeverantörHuawei Huawei släpper sin första kommersiella 5G-utrustning

Huawei släpper sin första kommersiella 5G-utrustning

Publicerat av: Redaktionen

Under Mobile World Congress i Barcelona tillkännagav Huawei Consumer Business Group lanseringen av den kommersiella terminalenheten 5G CPE.

Huawei släpper sin första kommersiella 5G-utrustning 2Utrustningen är den första i världen som stödjer den globalt erkända 3GPP-telekomstandarden för 5G i kommersiella sammanhang. Enheten markerar en milstolpe och Huawei sätter samtidigt tonen för nästa generations trådlösa uppkoppling.

För att säkerställa optimal prestanda i 5G CPE använder Huawei ett egenutvecklat Balong 5G01-chip. Chipsetet är världens första kommersiella chipset med stöd för 3GPP-standarden för 5G, med nedlänkshastigheter upp till 2,3Gbps. Chipsetet stöder 5G över alla frekvensband inklusive sub-6GHz och MMW för att erbjuda en komplett 5G-lösning som är lämplig för flera användningsområden. Med Balong 5G01 är Huawei det första företaget att erbjuda en 5G-lösning från sändare till mottagare genom sina nätverk, enheter och chip.

– 5G-tekniken skapar möjligheter för att ta nästa steg mot en mer intelligent värld. Människor, fordon, hem och enheter kommer vara helt uppkopplade samt ge oss nya erfarenheter, insikter och möjligheter. Sedan 2009 har Huawei investerat 600 miljoner dollar i forskning och utveckling av 5G-teknik. Vi är i framkant med innovativ nätverksarkitektur, spektrumanvändning, fältverifiering och mycket mer. Vi engagerar oss i att utveckla ett moget 5G-ekosystem i allt från uppkopplade fordon och smarta hem till AR och VR samt hologram. Allt för att konsumenterna ska kunna ta del av fördelarna med en uppkopplad värld som förändrar sättet vi kommunicerar på, säger Richard Yu, vd för Huawei Consumer Business Group.

HUAWEI 5G CPE kommer i två modeller, låg frekvens (sub-6GHz) 5G CPE och hög frekvens (mmWave) 5G CPE.

Enheten för lågfrekvens är liten, lätt och kompatibel med både 4G- och 5G-nätverk. Modellen har i tester uppvisat nedladdningshastigheter på upp till 2Gbp/s, 20 gånger snabbare än 100 Mbp/s fiber. Detta ger en extremt snabb upplevelse, så att användarna kan njuta av VR-video, spel och samtidigt ladda ner tv-serier på bara någon sekund. HUAWEI 5G CPE för högfrekvens finns tillgänglig både som inomhus- och utomhusenhet.

5G-nätverket sätter nya standarder för höga hastigheter, vid bandbredd, trådlösa anslutningar med kort fördröjning och en nedlänkshastighet på 20Gbp/s. Den har stöd för en miljon enheter per kvadratkilometer och en fördröjning så kort som 0,5ms. 5G garanterar en förbättrad koppling mellan människor och IoT, vilket ökar potentialen för antalet enheter som kan anslutas och mängden data som kan delas mellan dem.

Huawei CBG har utvecklat en 5G-enhetsstrategi som nyttjar hög hastighet, kort fördröjning och 5Gs uppkopplingsmöjligheter. Allt för att erbjuda en utvecklad och mer varierad upplevelse för användaren. Den här strategin omfattar smartphones, mobila Wi-Fi, industrimoduler och andra enheter för att koppla upp människor och föremål i sina hem, fordon och mycket mer.

Under 2017 började Huawei att testa 5G-nätverk för kommersiell användning. De har samarbetat med över 30 globala telekomföretag, inklusive Vodafone, Softbank, T-Mobile, BT, Telefonica, China Mobile och China Telecom och påbörjade tester för kommersiell 5G tillsammans med sina partners i 2017. Huawei slutförde interoperabilitetstesterna och började erbjuda den första versionen av kommersiell 5G i 2018.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>