Huaweis HarmonyOS når över 100 miljoner användare bara en vecka efter lanseringen
Hem LeverantörHuawei Huaweis HarmonyOS når över 100 miljoner användare bara en vecka efter lanseringen

Huaweis HarmonyOS når över 100 miljoner användare bara en vecka efter lanseringen

Publicerat av: Redaktionen

När uppgraderingen av HarmonyOS 2 lanserades den 2 juni för över 100 olika typer av produkter, installerades den rekordsnabbt.

Totalt nådde HarmonyOS 2 ut till 10 miljoner användare bara en vecka efter lanseringen – en siffra som steg till 30 miljoner den 8 juli.

Nu, drygt tre månader efter lanseringen, meddelar Huawei att antalet användare överstigit 100 miljoner. Det finns inget annat operativsystem som nått många användare på så kort tid.

– Detta är en spännande milstolpe och vi är oerhört tacksamma för alla våra kunders och partners stöd. HarmonyOS erbjuder enkla anslutningsmöjligheter, har en imponerande användarupplevelse och ett flertal tjänster anpassade för flera olika enheter – oavsett scenario. HarmonyOS kommer även att bli basen i “Internet of Everything”-eran där Huawei vill samarbeta med olika partners för att bygga en öppen källkod samt ett öppet och sunt branschekosystem, säger Richard Yu, vd för Consumer Business Group.

Huaweis HarmonyOS når över 100 miljoner användare bara en vecka efter lanseringenHarmonyOS är ett banbrytande operativsystem som erbjuder enkla anslutningar – det ska vara lika enkelt att använda en enhet som att använda flera olika. Harmony OS 2 erbjuder en prestanda i toppklass samt flertal smidiga funktioner – nya funktioner som säkerställer att användare upplever en smidig, sömlös och säker upplevelse med hjälp av AI. Möjligheten att ansluta enheter från olika tillverkare bygger på partnerskap mellan tillverkare och är en pågående process i global skala.

Användarnas entusiasm över HarmonyOS är stor och för att möta deras behov, har Huawei investerat stort i forskning och utveckling: En investering som bland annat inneburit att HarmonyOS 2 anpassats till nästan 100 olika smarta produkter. Det innebär också att många äldre modeller kan nyttja de innovativa funktionerna och den förbättrade användarupplevelsen som HarmonyOS 2 erbjuder.

HarmonyOS har inte bara bidragit till entusiasm hos användarna, utan har också lockat ett stort antal utvecklare samt partners. Antalet HarmonyOS-utvecklare har nu överstigit 1,3 miljoner – en tiofaldig ökning jämfört med föregående år. Mer än 1000 hårdvaruleverantörer har även anammat HarmonyOS Connect för att skapa en bekvämare användarupplevelse. Topplattformar har utvecklat både appar och tjänster i HarmonyOS som inneburit stora förbättringar vad gäller både retention och aktivitet hos deras användare.

Framåt siktar Huawei på att fortsätta bidra med mer kod till projektet OpenHarmony så att utvecklare från olika branscher kan fortsätta bygga nästa generations operativsystem.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>