Huaweis senaste telefon visar vägen framåt
Hem Produkt Nyheter Huaweis senaste telefon visar vägen framåt

Huaweis senaste telefon visar vägen framåt

Publicerat av: Redaktionen

Huawei Ascend Y530Huawei Ascend Y530 är en märkvärdig telefon, trots tämligen bleka specifikationer. Den är enkel, kan bli ännu enklare och kostar under 1000-lappen mot slutkund. Rätt väg framåt, säger vi.

Det börjar bli trångt i det så kallade premiumsegmentet av telefoner och många är inte särskilt sugna på att betala tusenlappar för en telefon som de ändå inte är särskilt intresserade av, och vars omfångsrika utbud av funktioner de aldrig kommer att nyttja till fullo.

Så varför inte prova motsatsen? Huawei ger dig chansen med nya Ascend Y530. Den är inte alls märkvärdig i fråga om specifikationer och funktioner. Det som utmärker den är i stället två saker: lågt pris och enkelt handhavande.

Priset ligger på strax under 1000-lappen mot slutkund. Det enkla handhavandet kommer av att det går att ställa in ett särskilt användargränssnitt som är kraftigt förenklat jämfört med standardvarianten.

Enligt tillverkaren är det avsett för nya smartphone-användare eller helt enkelt användare som vill ha en så lätthanterlig telefon som möjligt. Så här säger Oscar Fernandez Thunström som är säljansvarig på Huawei Device Sverige:

– Huawei Ascend Y530 är banbrytande eftersom den erbjuder konsumenterna ett val mellan två olika Android-användargränsnitt. Det är dessutom en smartphone som levererar ett elegant yttre samtidigt som den är fullpackad med underhållning och innehåll.

Att säga att den är banbrytande är nog att ta i lite i överkant, men nog är det detta man ser om man blickar framåt. Under Ingram Micro Mobilitys mässa Hello 2014 träffade vi en butikschef från en stor hemelektronikkedja som nickade gillande åt Huaweis monter. Han uppskattade just deras låga pris kombinerat med ”tillräckligt bra specifikationer”.

Telefonen är tillgänglig i kanalen nu.

Huawei Ascend Y530 Specifikationer

Processor: 1,2 GHz Dual Core Processor Snapdragon 200
Plattform: Android OS, v4,3 (Jelly Bean)
Batteri: 1750 mAh
Skärm: 4,5 tum, 854 ×480 pixlar
Kamera: 5 MP, 2592?1944 pixlar, Frontkamera 0,3 MP
Minne: 4 GB
Minneskort: microSD, upp till 32 GB

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>