Huaweis Sommarbarometer 2017
Hem NyheterUndersökningar Huaweis Sommarbarometer 2017

Huaweis Sommarbarometer 2017

Publicerat av: Redaktionen

Ungdomar reser smartare och lättare än någonsin under semestern avslöjar Huaweis Sommarbarometer.

Smartphones har blivit det viktigaste bagaget på semestern, och fungerar såväl som kamera som musikspelare. Mer än så behövs oftast inte i resväskan under sommarresan.Huaweis Sommarbarometer 2017 2

Huaweis undersökning Sommarbarometern genomfördes av Ipsos i maj 2017 i 12 europeiska länder bland personer mellan 18 och 45 år som har använt smartphones under de senaste 24 månaderna. Studien visar att bland svenskar i åldrarna 18 till 24 använder hela 94 procent sina smartphones för att ta bilder och 79 procent tar selfies under semestern. Ungdomar använder helt enkelt inte traditionella kameror i samma utsträckning. Detta beror delvis på sociala medier, unga användare tar inte bara foton. De fotograferar för att dela bilder på sociala medier, 73 procent av användarna i åldrarna 18 till 24 gör just det.

Huaweis Sommarbarometer visar också att 57 procent av åldersgruppen föredrar telefonen som musikspelare. Den används också vid fester och sociala tillfällen, närmare en av tre använder nämligen externa högtalare anslutna till sina smartphones via Bluetooth.

Detta, tillsammans med användandet av sociala medier, får dock konsekvenser. Batterier i smartphones som används av ungdomar tenderar att bli tömda snabbare på grund av stor användning. Närmare hälften av svenskar i  åldrarna 18 till 24 använder en power bank för att försäkra sig om att batteriet inte dör när telefonen behövs som mest.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>