Hem Nyheter Hur kan du utveckla ditt företag med den nya teknikens möjligheter?
Hur kan du utveckla ditt företag med den nya teknikens möjligheter?

Hur kan du utveckla ditt företag med den nya teknikens möjligheter?

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] Att Internet-of-Things projekt kan vara allt från att skapa en helt ny fastighet med nya tjänster till fastighetens hyresgäster till att egentligen bara vilja mäta temperatur i en lokal eller mäta vattenkvalitet och få detta synliggjort på en skärm.

Hur kan du utveckla ditt företag med den nya teknikens möjligheter? 2Många gånger så är den enkla lösningen god nog för att man ska ta nästa steg i sin produktutveckling till sina kunder och därmed behålla kunder likväl som att attrahera nya.

Företag kommer med nya produkter och tjänster i form av en app. Man lägger till en tilläggstjänst så att du som kund kan se och styra temperatur, luftfuktighet mm i din fastighet. Du kommer till ditt hotellrum och öppnar din dörr med mobiltelefonen. Ditt företag får nya krav på att kunna redovisa att din vara har levererats på ett visst sätt, i rätt temperatur, vägrutt, osv. Du har sensorer som mäter hur du som människa eller djur mår för att få rätt vård i rätt tid. Dina fordon har mätpunkter för att avläsa att bromsar och motor har rätt temperatur, vibration osv för att på så vis veta när det är dags att byta en fordonsdel innan den går sönder. Antalet exempel är otaliga och har någon beröringspunkt till begreppet Internet of Things (IoT).

Det nya ekosystemet

Med de nya tekniska och ekonomiska förutsättningarna som IoT innebär så får företag nya förutsättningar och möjligheter till att utveckla sina tjänster, skapa nya tjänster, effektivisera sina produkter och tjänster, och mycket mer. Många nya begrepp kommer till vår kännedom som att man ska skapa en smart stad, en smart fastighet, en smart hälsovård, att du kan hantera det via en app och din mobiltelefon osv. Det här innebär samtidigt att antalet leverantörer som blir involverade i denna typ av tjänst/produkt och som utnyttjar den nya digitala tekniken blir allt fler. Ett nytt och större ekosystem av komponenter och leverantörer skapas för dessa nya tjänster och produkter.

I takt med detta blir behovet av en samordnande funktion som ser helheten större. Frågan blir: vem kan leda och föra utvecklingen framåt i en IoT-baserad tjänst eller produkt? Vem blir rådgivare för att i ett komplext ekosystem rekommendera rätt komponent till en ganska och troligen unik tjänst eller produkt så att kostnadseffektivitet och produktkvalitet går hand i hand för att skapa en lönsam produkt/tjänst?

Det är många frågor att ta ställning till vilka kräver att både verksamheten och IT har en bred insikt i det nya ekosystemet av leverantörer som möjliggör en idé om nya tjänster och produkter.

Lär dig mer
Arrow-koncernen kommer den 4:e oktober att samla alla ledande tillverkare av produkter för IoT-lösningar till en heldag med cirka 30 olika seminariepass och runt 50 utställare. Är du intresserad av att skapa dig en överblick om vad som finns tillgängligt för att förverkliga dina affärsidéer och frågeställningar så är denna dag ett gyllene tillfälle.

Du kan anmäla dig till Arrow IoT Summit här, dagen är dessutom kostnadsfri: www.iotsummit.solutions

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>