IamIP säkrar ett nytt partnerskap med tysk IP-veteran & stänger ny investeringsrunda
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER IamIP säkrar ett nytt partnerskap med tysk IP-veteran & stänger ny investeringsrunda

IamIP säkrar ett nytt partnerskap med tysk IP-veteran & stänger ny investeringsrunda

Publicerat av: Redaktionen

Den globala patentplattformen IamIP säkrar finansiering från två svenska och ett tyskt VC-företag specialiserade på B2B SaaS-plattformar.

Detta sammanfaller med tillkännagivandet att det tyska IP-mjukvaruföretaget SIP slås samman med IamIP.

 Sedan grundandet 2013 sträcker sig IamIPs meritlista sig lång och företaget är på god väg att bli en stark digital utmanare i den annars traditionella branschen.

Idag tillkännagav företaget sin sammanslagning med det tyska mjukvaruföretaget SIP; ett veteranbolag inom immateriella rättigheter, med stark kundnärvaro i DACH-region. Grundaren av företaget, Hans Goslowsky, avser att gå i pension och lämnar med stort förtroende över sin kundportfölj till det yngre och mer innovativa företaget IamIP.

Beslutet att slå sig samman med IamIP fattades i första hand med användarnas framtid i åtanke. Detta då SIP-användarna får tillgång till IamIPs moderna IP-plattform och deras expertis på bland annat DACH-marknaden, samt deras engagerade team.

-I och med att jag går i pension ser jag integreringen av SIP i IamIP som ett lyckat partnerskap som tillhandahåller våra lojala kunder en banbrytande teknisk IP-plattform som öppnar upp för nya möjligheter. IamIPs mycket dedikerade och entusiastiska team driver ständigt innovationen på plattformen framåt, och de kommer fortsatt vara en pålitlig partner för SIP-kunder i framtiden, säger Hans Goslowsky, SIP-grundare och

 De senaste åren har båda företagen attraherat allt från små och medelstora företag till internationella storbolag, och deras lösning stödjer hundratals företag i deras dagliga IP-utmaningar. Flera globala innovativa industriledare så som Atlas Copco, Babybjörn,

Lufthansa Technik och Sartorius, har alla valt att förlita sig på IamIP för att underlätta deras IP-behov och bevakning av konkurrerande intressen på marknaden.

-Under de senaste tio åren har IamIP kunnat visa en betydande och konstant tillväxt på marknaden trots makroekonomisk osäkerhet. Det är dags att stärka vår internationella utveckling och jag är glad över att ha avslutat denna nya investeringsrunda. Jag vill även understryka betydelsen av Hans förtroende för Vi är hedrade för möjligheten att arbeta vidare med alla trogna och innovativa bolag från SIP, säger Dimitris Giannoccaro, VD och medgrundare av IamIP

 IamIP avslutade nyligen en ny investeringsrunda ledd av den Stockholmsbaserade investeraren Subvenio Invest. Dessutom fördjupar Acacia Asset Management från Stockholm och Senovo Invest med säte i München sitt engagemang i företaget. Samtliga investerare är specialiserade på B2B SaaS-plattformar och letar efter omdanande marknadsutmanare i annars traditionella branscher.

IamIP säkrar ett nytt partnerskap med tysk IP-veteran & stänger ny investeringsrunda

Dimitris Giannoccaro

-Globalt sett tvingas företag i allt större utsträckning konstant förnya sig för att lyckas ligga i framkant. IamIP tillhandahåller realtidsöversikt över konkurrenters aktivitet och nya marknadstrender samt effektiva samarbetsflöden. Det är ett måste för alla R&D-drivna företag.

-Med seniora IP-experter i ledningsgruppen och en växande internationell kundbas är IamIP en stark konkurrent inom patent mjukvaruindustrin, som är en hårt konkurrensutsatt mångmiljard-industri, säger Lucas Behem, Principal på Senovo.

 Den säkrade finansieringsrundan avser att stärka IamIPs internationella tillväxtstrategi. Integrationen av SIP och den nya finansieringen skapar en solid grund från vilken företaget ser många nya möjligheter.

IamIP har etablerat en stark närvaro på den skandinaviska marknaden och i DACH-regionen, med över 250 kunder och över 6000 användare på plattformen. Stödet från Senovo, Acacia och Subvenio gör att IamIP kan fortsätta vidareutveckla sin starka tillväxt och närvaro i Europa.

-IamIP har ett starkt värdeerbjudande med sin proprietära patentsök-, övervaknings- och analysplattform. Kunderna och användarna ser ett stort värde i plattformen vilket bäst framgår av en imponerande hög användarfrekvens samt kontraktsförnyelsegrad. Som ett resultat har IamIP expanderat snabbt såväl lokalt som internationellt och har idag över 250 kunder på 14 Tillsammans med vårt nätverk av oberoende investerare är Subvenio Invest glada över att samarbeta med IamIP och ser fram emot att stötta företaget i dess fortsatta expansion, säger Patrik Östersgård, Partner på Subvenio Invest.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00