Hem Nyheter IBM and Verizon Business i samarbete kring 5G och AI-lösningar för Edge Computing

IBM and Verizon Business i samarbete kring 5G och AI-lösningar för Edge Computing

Publicerat av: Redaktionen

Verizon Business och IBM ingår ett samarbete där de tillsammans ska arbeta med innovation inom 5G och edge computing.

IBM and Verizon Business i samarbete kring 5G och AI-lösningar för Edge Computing 2

Tami Erwin, CEO, Verizon Business

Därigenom ska företagen driva på framtidens lösningar för Industri 4.0. Företagen ska kombinera snabbheten och den låga latensen från Verizons 5G-teknologi, Multi-access Edge Compute (MEC)-funktionalitet, IoT och sensorer längst ut i nätverket och IBM:s expertis inom AI, hybrida multicloud-lösninar, edge computing, asset management och sammankopplade verksamheter.

Många industriföretag letar idag sätt att använda edge computing för att snabba på tillgången till realtids-insikter som kan bidra till ökad produktivitet och lägre kostnader. För att möta denna efterfrågan planeras de första lösningarna från samarbetet att vara mobile asset tracking och hanteringslösningar utformade för att hjälpa företag att förbättra den operativa verksamheten, optimera produktionskvaliteten och hjälpa kunder att skapa en säkrare arbetsmiljö för sina anställda.

För de inledande lösningarna planerar företagen nyttja Verizons trådlösa nätverk, inklusive Verizons 5G Ultra Wideband (UWB) network, och Multi-access Edge Computing (MEC)-funktionalitet tillsammans med Verizons ThingSpace IoT-plattform och Critical Asset Sensor solution (CAS). Dessa lösningar erbjuds tillsammans med IBM:s marknadsledande Maximo Monitor, IBM Watson och avancerad analytics. De kombinerade lösningarna kan hjälpa kunder att upptäcka, lokalisera och åtgärda systemavvikelser och hjälpa till att förutspå fel nästan i realtid.

IBM och Verizon arbetar också med potentiella kombinerade lösningar för 5G and MEC use cases som nära realtidsbaserad kognitiv automation för industrisektorn. Edge computing erbjuder en decentraliserad arkitektur som flyttar resurser närmare till den plats där data genereras, dvs. där enheterna finns på industriföretaget i fråga. Detta kan hjälpa till att minska responstider och öka bearbetningshastigheter och pålitlighet. 5G-teknologins låga latens, snabba nedladdningstider och kapacitet kan öka antalet enheter som kan stödjas inom samma geografiska område och ger möjlighet för verksamheter att interagera med dessa enheter nästan i realtid med datakraft som ligger nära enheten. Detta kan innebära att innovativa nya applikationer för fjärrstyrd robotik, kognitiv videoanalys nästan i realtid och ökad automatisering nu kan bli möjliga.

“Industrisektorn genomgår en stor förändring i takt med att företag börjar återgå till fullskalig verksamhet med stöd av ny teknologi som hjälper till att minska kostnader och öka produktivitet, säger Bob Lord, Senior Vice President, Cognitive Applications, Blockchain and Ecosystems, IBM. “Genom samarbetet planerar vi att bygga vidare på vår långa relation med Verizon för att hjälpa industriföretag att dra nytta av gemensamma lösningar som är utformade för multi-cloudmiljöer, säkra och skalbara, från datacentret hela vägen till verksamhetens yttersta punkter.”

“Samarbetet handlar om att skapa framtidens lösningar för den fjärde industriella revolutionen, säger Tami Erwin, CEO, Verizon Business. “Genom att kombinera snabbhet och låg latens via Verizons 5G UWB Network och MEC-funktionalitet med IBM:s expertis inom storskaliga lösningar för AI och produktionsautomation kan vi stödja industriell innovation i stor skala och kan hjälpa företag att öka automation, minska slöseri av resurser och minska kostnader samt erbjuda industriföretag att själva erbjuda sina kunder kortare svarstider och bättre kundupplevelser.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>