IBM utökar Power10-serverfamiljen för att hjälpa kunderna att effektivt möta snabbt föränderliga affärskrav
Hem NyheterTech News IBM utökar idag med Power10-serverfamiljen för att hjälpa kunderna att effektivt möta snabbt föränderliga affärskrav

IBM utökar idag med Power10-serverfamiljen för att hjälpa kunderna att effektivt möta snabbt föränderliga affärskrav

Publicerat av: Redaktionen

Nya scale-out- och midrange-modeller inom Power10 utökar IBM:s förmåga att tillhandahålla flexibel och säker infrastruktur för hybridmolnmiljöer.

 IBM (NYSE: IBM) meddelade idag en betydande utökning av dess Power10-serverserie med lanseringen av midrange- och scale-out-system i syfte att modernisera, skydda och automatisera affärstillämpningar och IT-verksamheter.

I de nya Power10-servrarna kombineras prestanda, skalbarhet och flexibilitet med nya pay-as-you-go-erbjudanden för kunder som snabbt vill kunna driftsätta nya tjänster i flera miljöer.

Den digitala omvandlingen gör att organisationer vill modernisera både sina tillämpningar och sina IT- infrastrukturer. IBM:s Power-system är byggda för dagens krävande och dynamiska affärsmiljöer och dessa nya system är optimerade för att kunna köra viktiga arbetsbelastningar som till exempel databaser och affärskritiska applikationer samt maximera effektiviteten i containeriserade applikationer. Ett ekosystem med lösningar med Red Hat OpenShift gör det också möjligt för IBM att samarbeta med kunder och ansluta kritiska arbetsbelastningar till nya molnbaserade tjänster som är utformade för att maximera värdet av kundernas befintliga infrastrukturinvesteringar.

IBM utökar Power10-serverfamiljen för att hjälpa kunderna att effektivt möta snabbt föränderliga affärskravDe nya servrarna ansluter till den populära Power10 E1080 -servern som introducerades i september 2021 för att leverera en säker och motståndskraftig hybridmolnupplevelse som kan hanteras tillsammans med andra x86 och programvara för hantering av flera moln över kundernas hela IT- infrastruktur. Denna utökning av IBM Power10-familjen med de nya midrange- och scale-out- servrarna möjliggör avancerad serverkapacitet i hela produktsortimentet. De nya systemen stöder inte bara kritiska säkerhetsfunktioner såsom transparent minneskryptering och avancerad processor-

/systemisolering utan drar också nytta av OpenBMC-projektet från Linux Foundation för att kunna tillhandahålla en hög säkerhetsnivå för de nya scale-out-servrarna.

Bland höjdpunkterna i tillkännagivandet ingår bland annat:

  • Nya system: Den utökade IBM Power10-portföljen, som bygger på nästa generations IBM Power10-processorer med dubbelt så många processorkärnor och mer än dubbelt så hög minnesbandbredd jämfört med tidigare Power-generationer, innefattar nu Power10 Midrange E1050 som ger fantastiska fyra socklar1, Java2 och ERP3-kapacitet. Nya scale-out-servrar inkluderar Power S1014 på instegsnivå samt S1022- och S1024-alternativ som ger företagsklassad kapacitet, såsom Capacity Upgrade on Demand (CuOD), till små och medelstora företag samt fjärranslutna kontor eller

Lokal molnmiljö med nya flexibla förbrukningsval: IBM meddelar nya flexibla förbrukningserbjudanden med pay-as-you-go-alternativ och by-the-minute-taxa för IBM Power

Private Cloud vilket ger fler möjligheter att sänka kostnaderna när OpenShift-lösningar körs på Power jämfört med andra alternativa plattformar. Dessa nya konsumtionsmodeller bygger på alternativ som redan finns tillgängliga med IBM Power Virtual Server för att möjliggöra större flexibilitet i kundernas hybridresa. Den mycket efterlängtade IBM i-prenumerationen ger dessutom en omfattande plattformslösning med maskinvara, programvara och support/tjänster som ingår i prenumerationstjänsten.

  • Affärsomvandling med SAP: IBM fortsätter sina innovationer inom SAP-lösningar. Nya midrange E1050 ger skalbarhet (upp till 16 TB) och prestanda för system med fyra socklar för kunder som kör RISE med SAP HANA på IBM Cloud. Dessutom finns ytterligare premiumalternativ nu tillgängliga för att tillhandahålla mer flexibilitet och datorkraft med ytterligare val att köra arbetsbelastningar på IBM Power via Red Hat Enterprise Linux på IBM

”Dagens mycket dynamiska miljö har skapat volatilitet beträffande allt från material till personal och färdigheter och detta påverkar de kortsiktiga åtgärderna såväl som företagets hållbarhet på lång sikt”, säger Steve Sibley, Vice President på IBM Power Product Management. ”Rätt IT- investeringar är avgörande för motståndskraft både affärsmässigt och operativt. Våra nya Power10-modeller ger kunderna en mängd flexibla hybridmolnalternativ med den smidighet och automation som bäst passar just deras behov – utan att göra avkall på vare sig prestanda, säkerhet eller motståndskraft.”

 Utökningen av IBM Power10-familjen har gjorts för att skapa en av branschens mest flexibla och breda utbud av servrar för dataintensiva arbetsbelastningar såsom SAP HANA – från lokala arbetsbelastningar till hybridmoln. IBM erbjuder nu fler sätt att implementera dynamisk kapacitet – med mätning av förbrukningen i alla operativa miljöer, inklusive IBM i, AIX, Linux och OpenShift som stöder moderna och traditionella tillämpningar på samma plattformar – såväl som integrerad programvara för infrastrukturautomation för förbättrad synlighet och hantering.

De nya systemen med IBM Power Virtual Server hjälper även kunderna till en säker hybridmolnupplevelse som ger hög prestanda och enhetlighet i hela IT-infrastrukturens uppbyggnad. Systemen är unikt utformade för att skydda känsliga data hela vägen från kärnan till molnet och gör så att virtuella maskiner och containeriserade arbetsbelastningar kan köras samtidigt på samma system. Affärskritiska arbetsbelastningar som man tidigare behövt hantera och lagra på plats kan nu flyttas till molnet på det sätt som arbetsbelastningen och behoven kräver. Denna flexibilitet kan hjälpa kunderna att motverka risker och minska tidsåtgången i samband med nya tillämpningar på en annan plattform.

”Då organisationer runt om i världen fortsätter att anpassa sig till oförutsägbara förändringar i konsumentbeteenden och behov behöver de en plattform som kan tillhandahålla deras applikationer och insikter på ett säkert sätt var och när de behöver dem”, säger Peter Rutten, IDC Worldwide Infrastructure Research Vice President. ”IBM Power har ett fortsatt fokus på att hjälpa kunderna att

reagera snabbare på dynamiskt föränderliga miljöer och affärsbehov samtidigt som informationssäkerheten skyddas och nya insikter från data utvinns med hög tillförlitlighet och tillgänglighet.”

Ekosystem för ISV:er och kanalpartner förbättrar kapaciteten hos IBM Power10

Ett robust ekosystem för ISV:er, affärspartner och livscykeltjänster är av avgörande vikt i lanseringen av den utökade Power10-familjen. Ekosystempartner såsom SVA och Solutions II ger exempel på hur man genom IBM:s ekosystem samarbetar med kunder för att bygga hybridmiljöer som ansluter viktiga arbetsbelastningar till molnet och därmed maximerar värdet av kundernas befintliga infrastrukturinvesteringar:

”SVA-kunder har under många år uppskattat den enorma flexibiliteten i IBM Power System genom Capacity Upgrade On-Demand i avancerade system”, säger Udo Sachs, Head of Competence Power Systems på SVA. ”De flexibla konsumtionsmodellerna med förbetalda kapacitetskrediter har mottagits väl av SVA-kunder och nu gör pay-as-you-go-alternativet som betalas månadsvis för scale-out-modellerna plattformen ännu mer attraktiv. När det gäller automatisering hjälper IBM oss att rulla ut komplexa arbetsbelastningar som hela SAP-landskap med en enkel knapptryckning genom att stödja Ansible på alla operativsystem, inklusive AIX, IBM i och Linux samt färdiga moduler för driftsättning av hela Power-infrastrukturen.”

 “Solutions II tillhandahåller teknik, distribution och hanterade tjänster till hotell- och restaurangbranschen som använder verksamhetskritisk IT-infrastruktur för att kunna bedriva sin verksamhet vilken ofta är i drift dygnet runt”, säger Dan Goggiano, Director of Gaming Solutions II. ”Systemets tillgänglighet är otroligt viktigt för att kunna upprätthålla våra kunders intäktsströmmar och vi har sett att de förlitar sig på stabiliteten och motståndskraften hos IBM Power-system för att säkerställa drifttiden. Våra kunder är glada över att utökningen av

Power10-familjen ytterligare utvidgar dessa möjligheter och stärker deras förmåga att köra applikationer på ett säkert, snabbt och effektivt sätt.”

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00