Icotera vinner kunder, öppnar kontor i Kista och anställer

Icotera, en ledande leverantör av innovativa optiska fiber-CPEoch Smart Home-lösningar för fibernätverk (FTTH) fortsätter att etablera sig på den svenska marknaden.

Icotera vinner kunder, öppnar kontor i Kista och anställer 1

Med 7 nya kunder hittills under 2017, ett nyöppnat kontor i Kista och genom att anställa säljare och teknisk supportpersonal är siktet inställt på att bli marknadsledande i Sverige.  

Icotera är grundat i Danmark där även huvudkontoret finns. Man har under de senaste åren byggt en stark närvaro på den mångsidiga FTTH-marknaden i norra Europa. Icoteras skräddarsydda gatewaylösningar skapar idag värden för stadsnätsoperatörer i olika delar av Sverige, vilket har bidragit till att man kunnat räkna in 7 nya kunder på kort tid.

”Dessa nya kunder är ett starkt bevis på att vår nya produktgeneration, som skapats utifrån den svenska marknadens behov och krav, har fått det mottagande vi hoppats på. Vi kan erbjuda våra kunder något nytt och efterfrågat till Sveriges FTTH-marknad. Vi erbjuder rätt funktionalitet i ett kraftfullt paket med en låg totalkostnad”, säger Tom Andersen, internationell säljchef på Icotera och ansvarig för etableringen i Kista.

Icotera är mitt uppe i rekrytering av sälj- och teknikansvariga personer till det nya kontoret. En presale är redan på plats, och fler väntas anställas inom kort.

”Genom att vi vinner fler och större kunder ser vi ett stort behov av framförallt teknisk personal som kan hjälpa stadsnäten med integration av våra tjänster och kraftfulla analysverktyg. Vi gör det möjligt att upptäcka problem långt innan kunden drabbas. Förutom att det kortar tiden för att åtgärda problem blir det också möjligt att informera kunderna tidigt och undvika arga samtal till kundservice”, säger Tom Andersen.

I och med en fortsatt snabb tillväxt av fiberinvesteringar i Sverige, och den framtida utfasningen av äldre koppar- och koaxialnätverk, ser Icotera 2017 som rätt tid för att kraftfullt stärka närvaron på den svenska marknaden, genom en kraftfull synergi mellan företagets starka produktportfölj och stora affärsmöjligheter.