IDC MarketScape 2020-2021 erkänner Ivanti är en utav de ledande inom UEM-mjukvara

Ivanti är den automatiseringsplattformen som gör alla IT-anslutningar smartare och säkrare och har idag utnämnts som ledande av IDC MarketScape: leverantörsbedömning inom Unified Endpoint Management-mjukvara världen över 2020-2021 (dokument #US46957820, januari 2021).

IDC MarketScape 2020-2021 erkänner Ivanti är en utav de ledande inom UEM-mjukvaraDetta kommer kort efter att Ivanti förvärvat MobileIron, leverantör av mobilfokuserade UEM-lösningar.

“Detta bekräftar att Ivanti/MobileIron erbjuder en av de mest stabila övergripande UEM-lösningarna för mobila enheter och PC-enheter”, sa Alan Braithwaite, senior chef för produkthantering på Ivanti. “Förvärvet av MobileIron påskyndar vår UEM-färdplan genom att hjälpa oss att upptäcka, hantera och säkra alla slutpunkter i vilket nätverk som helst. Vi kommer framöver ha en bra position för att leverera ännu bättre tjänster till våra kunder genom att tillhandahålla en helt integrerad plattform som konvergerar vår UEM, säkerhet- och IT-hanteringsmatriser, samt gör det möjligt för kunder att proaktivt och autonomt läka, säkra och betjäna enheter i mobila företag.”

Ivantis UEM-lösning ökar användar- och IT-produktiviteten genom att hjälpa IT-administratörer att samla in detaljerad data från enheter, automatisera implementering av programvara och operativsystem, anpassa arbetsmiljöer och åtgärda användarproblem snabbt. Den förenklar hanteringsprocesser genom att integrera IT-lösningar via en enda Ivanti-konsol och leverera automatisering i många olika typer av system, bland annat Windows, Mac, ChromeOS, Linux, Unix, iOS, Android och IoT-enheter

IDC MarketScape-rapporten understryker att “Ivanti/MobileIron stöder både Windows och macOS-slutpunkter på en mycket detaljerad nivå, inklusive OS och programfix från tredje part, hård- och mjukvarulager, fjärrstyrning, applikationsleverans, samt support för äldre hanteringsfunktioner, så som enhetsavbildning (både Windows och Mac), GPO-ledningsstöd (Windows), skrivarhantering och installation (Windows/macOS) samt modern och äldre app-distribution (Windows macOS) (DMG-fildistribution och Mac App Store-support).”

“I och med förvärvet av MobileIron har Ivanti ökat sin kapacitet inom modern slutpunktshantering och säkerhet och blivit en kraftfull ledare inom UEM. Tillsammans har de båda företagen även ett brett globalt nätvärkt av mobiloperatörer, återförsäljare och partners inom mjukvara för affärssystem”, sa Phil Hochmuth, vice programchef för företagsrörlighet på IDC. “Tack vare de sammanförda styrkorna i respektive företag kan verksamheter och SMBs som vill centralisera hanteringen av deras mobila funktioner och verktyg med fördel överväga Ivanti.”