IDC Marketscape positionerar Avanade och Accenture

Accenture  och Avanade har för andra året i rad blivit utsedda som världsledande på att implementera Microsofts teknologi i den nyligen publicerade rapporten IDC MarketScape – Worldwide Microsoft Implementation Services 2017 Vendor Assessment.

 IDC Marketscape positionerar Avanade och Accenture 1Avanade och Accenture bedömdes som en enhet i rapporten eftersom deras affärsstrategier, som inkluderar go-to-market strategier och kapaciteten att hantera Microsofts tjänster är tätt sammanflätade. 

IDC Marketscapes rapport utvärderar tio olika Microsoft leverantörers erfarenhet och kapacitet med utgångspunkt i beställares värdering av vilka egenskaper som utmärker en framgångsrik försäljningsorganisation.  

Accenture och Avanade rankades högt baserat på ett flertal faktorer, bland annat företagens gemensamma kapacitet att leverera en helhetslösning inom Microsofts produktportfölj, samt förmågan att arbeta tillsammans med både mjukvaru- och hårdvaruleverantörer i ett projekt.  

 – Accenture och Avanade är experter på Microsoft teknologi och erbjuder kunder ett brett spektrum av konsult- och implementeringstjänster. Deras unika relation möjliggör en integrerad go-to-market strategi, helt i linje med Microsofts vision att hjälpa företag genomgå en digital transformation, säger Ali Zaidi, forskningschef, IT Consulting och Systems Integration Business Strategies på IDC. Accenture och Avanade bör vara i topp på varje lista när företag letar efter ett brett utbud av konsult- och implementeringstjänster med fokus på såväl affärsutveckling som teknisk spetskompetens.

 – Vi är stolta över att bli erkända som en ledare två år i rad. Det bekräftar den mångsidighet, skalbarhet och expertis partnerskapet mellan Accenture och Avanade innebär för våra kunder när de vill utnyttja den fulla kraften av Microsofts teknologi och genomgå en digital transformation, säger Paul Daugherty, Teknik- och innovationschef på Accenture och styrelseordförande i Avanade.

 – I form av en joint venture mellan Accenture och Microsoft, har Avanade en särställning bland företagen i Microsoft ekosystem, säger Adam Warby, CEO Avanade. Att bli erkända som ledare i IDC Marketscapes rapport är extra viktigt i den digitala tidsåldern när fler kunder börjar omfamna nya lösningar med utgångspunkt i big data, AI, mixed reality och molnbaserade lösningar.