Hem Kvinnor på Kanalen Ideon Innovation- Julia är en av tio deltagare i årets FemTech Bootcamp

Ideon Innovation- Julia är en av tio deltagare i årets FemTech Bootcamp

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Julia Wikström från Ideon Innovation med inkubatorbolaget Snömoln i Norden AB är en av tio kvinnliga startup-grundare som valts ut att delta i årets upplaga av FemTech Bootcamp.

Ideon Innovation- Julia är en av tio deltagare i årets FemTech Bootcamp 2

Julia Wikström från Ideon Innovation

Bootcampen arrangeras av Tillväxtverket, Startup Sverige och riskkapitalbolaget Wellstreet med syftet att stärka och bredda kvinnors entreprenörskap i Sverige.

– Att bara 20% av alla startups inom techindustrin har kvinnliga grundare och att det endast investeras i en procent av dessa bolag är tydliga tecken på att fler kvinnor måste våga kliva fram och ta plats. För mig handlar inte entreprenörskap om kön utan om drivkraft, risktagande, tålamod och en stor portion mod, förklarar Julia.

FemTech Bootcamp är ett initiativ som startades 2018 och arrangeras i Stockholm. Totalt väljs det ut 10 kvinnliga entreprenörer med en skalbar affärsídé som är “up and running”. Tanken är att de olika deltagarna ska få professionell hjälp av kända techprofiler att accelerera sin affärsidé och få presentera sig själv och sitt bolag för potentiella investerare och partners.

– Det här är inte bara en extremt bra möjlighet för mig själv att synas på den Svenska techkartan utan även en möjlighet för mitt bolag att hitta nya ägare, kunder och Partners. Förhoppningsvis ger det oss den boost vi behöver för att exempelvis stänga vår seed-runda nu till hösten, säger Julia.

Julia Wikström är både VD och grundare av sitt bolag och hon har märkt att det är många som uppmärksammar just just den kombinationen som lite unik, inte minst inom techindustrin.

– Men för mig har det aldrig handlat om att jag vill vara unik istället har det handlat om personlig utveckling och nya utmaningar. Jag har varit med och startat andra bolag tidigare där jag haft en mer tillbakadragen roll och då alltid känt att jag vill ta mer plats och utvecklas, berättar Julia.

Vill inspirera andra

För Julia är det även viktigt att vara en inspiration för andra entreprenörer och hon har ofta tillfrågats att föreläsa eller delta i paneler på olika event. Hennes bakgrund, position och erfarenhet från startup-världen är viktiga röster som hon gärna vill höja.

– Jag har som ett personligt mål att bli språkrör inom hållbarhet och inte minst kring prognoshantering av livsmedel som är den del vårt bolag hanterar. I det arbetet hoppas jag även kunna inspirera andra kvinnliga entreprenörer att våga kliva fram då vi är relativt få inom just Food tech, förklarar Julia.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00