IEC Lock låser fast kabeln

IEC Lock från Direktronik
IEC Lock från Direktronik.

Det här är nog den minst kittlande produkt IT-Kanalen har uppmärksammat någonsin. Men för somliga skulle det kunna vara den viktigaste: den låsbara strömkabeln.

Det handlar om en kontakt som går att låsa fast i det den levererar ström till. Visserligen ska det inte hända att någon av misstag drar ut fel sladd, eller att en kontakt vibrerar loss ur sin hona, men det förekommer. Och har man otur kan det innebära en smärre katastrof.

Den låsbara kontakten heter IEC Lock och har en patenterad lösning som  bygger på att mötande kontaktstift hindras från att dras ut av en fjädrande låsning inne i hona-delen, som formuleringen lyder i pressmeddelandet. Vidare: ”Låsningen öppnas genom att en fjädrande bygel förs bakåt. På detta sätt blir låsningen universell och passar alla kontaktdon och utrustningar med C13/C19 exempelvis servrar, switchar, routers, UPS:er etc.”

Typiska användningsområden är installationer i fordon eller maskiner som vibrerar, medicinsk utrustning, serverhallar, studioutrustning för direktsändning, föreslår Direktronik.

 

Post Comment