IFS levererar global compliance-lösning till Saab

IFS Global Extension hjälper Saab hantera lokala juridiska regelverk genom en central lösning.

IFS meddelar att det svenska försvars- och säkerhetsföretaget. Saab valt att införa IFS Global Extension samtidigt som de investerar i fler användarlicenser för Sydafrika.

Saab har valt att implementera IFS-lösningen Global IFS levererar global compliance-lösning till Saab 1Extension för att strömlinjeforma processen med att efterleva lokala lagar och regelverk. IFS Global Extension gör det möjligt för Saab att hantera juridiska regelverk centralt, inom affärssystemet IFS Applications™, utan lokala anpassningar. Det leder till färre tidskrävande administrativa uppgifter samt lägre kostnader och risker.

– Global expansion och exportkontroll är två enormt viktiga områden för Saab, säger företagets CIO Mats Hultin. Genom att använda IFS Global Extension blir det möjligt för oss att växa internationellt samtidigt som vi kan hantera lokala juridiska regelverk effektivt.

Utöver implementationen av IFS Global Extension aktiverade Saab även 600 nya användare på plattformen IFS Applications 9 i Sydafrika, vilket gör att antalet IFS-användare på Saab vuxit till fler än 13 000.

– Vi är väldigt glada över att kunna underlätta för Saab i deras tillväxtplaner genom att införa IFS Global Extension, säger Glenn Arnesen, VD för IFS i Skandinavien. Den framgångsrika implementationen av IFS lösning i Saabs sydafrikanska verksamhet är ett fantastiskt exempel på hur vi på IFS fortsätter utveckla vårt globala partnerskap med Saab som startade för över 20 år sedan.