Igår blev det officiellt DELL köper EMC, den största IT affären någonsin

emc-joe-tucci

EMC CEO Joe Tucci

Dell köper EMC , för $ 67 miljarder i en av IT branschens största fusioner någonsin. Villkoren i affären ser ut så här : Dell planerar att betala $ 24,05 per aktie kontant plus tracking av aktie i EMC: s pris innehav av VMware Inc. som värderas till cirka $ 9 för varje EMC aktie , företagen sade i ett uttalande måndag . Priset på $ 33,15 per aktie är 28 procent över EMC: s stängningsnivån den 7 oktober, strax innan rapporter dykt upp att en uppgörelse var på gång . Nyheten om affären läckte först ut i förra veckan . Det är inte bara den största tech fusionen någonsin , det är faktiskt dubbelt så stor som den tidigare största , som var Compaq – HP affären.

ap_217113428553

Dell CEO Michael Dell

En komplicerad fusion

Samgåendet kommer att bli komplicerat och kostsamt att genomföra , med beaktande av storleken och omfattningen av de båda företagen . Men det innebära att Dell får en bredare företagsverksamhet , medan EMC får lite andrum efter sina senaste oroligheter.

Dell , EMC och VMware – har specialiserat sig på  ” virtualisering ”  som hjälper företag att göra sina datacenter mer effektiv – alla har stått inför påtryckningar från molntjänster som Amazon Web Services , som låter kunderna lägga ut sin data och datalagrings behov till en av e -handelsjättens enormt effektiva datacenter .

Dessutom har Dell enligt uppgift drabbats hårt av den vikande PC-marknaden , som hotar deras PC tillverkning . För den delen så har EMC fallit för hårda tider också . Fri programvara som Hadoop , som kan köras på servrar, har allvarligt påverkat EMC: s lagrings och databehandling som företag , eftersom det eliminerar behovet för kunder att köpa ofta dyr mjukvara och hårdvara . EMC enligt uppgift började en strategisk översyn för att undersöka olika alternativ i fjol . Och under sommaren , har EMC lovat att skära $ 850 miljoner kostnader , vilket fick de anställda att börja berededa sig för massuppsägningar . Plus  att  EMC’s  vd Joe Tucci hade tänkt att gå i pension i februari 2015. Han har inte gjort någon hemlighet av det faktum att han söker efter hans ersättare . Med sammanslagningen är det problemet borta .

pressmeddelande.

Källa: Business insider

Post Comment