Hem Nyheter iioote och Trollhättan Energi samarbetar inom IoT med plattformen WebIoT för uppkopplade mätare och sensorer

iioote och Trollhättan Energi samarbetar inom IoT med plattformen WebIoT för uppkopplade mätare och sensorer

Publicerat av: Redaktionen

Trollhättan Energi AB och iioote AB har ingått samarbete kring iiootes plattform WebIoT som är en mångsidig plattform för Industriell IoT för visualisering och presentation, övervakning och larmsättning av mätare och sensorer.

iioote och Trollhättan Energi samarbetar inom IoT med plattformen WebIoT för uppkopplade mätare och sensorer 3iiootes IoT-plattform WebIoT är basen i utvecklingen av innovativa kostnadseffektiva lösningar i samarbete med kunder. Dessa lösningar bygger främst på LPWAN radiokommunikationstekniker som LoRaWAN samt 3GPP (NB-IoT, LTE Cat-M samt 2G, 3G och 4G/LTE), där plattformen är helt teknikagnostisk och hanterar alla icke proprietära protokoll och teknologier på marknaden.

”Digitalisering är ett av kommunens viktigaste utvecklingsområden och vi har satsat på att bygga ut ett trådlöst nätverk där sensorer har låg strömförbrukning och lång räckvidd. Vi har under samarbetet med iioote fått erforderlig hjälp och speciellt deras bredd och stöd i plattformen är till nytta för oss.” säger Tom Nordal, Stadsnätschef på Trollhättan Energi AB.

Robert Spertina, VD & Head of IoT på iioote, kommenterar: ”Vi har hjälpt Trollhättan Energi med deras projekt och testning av LoRaWAN samt vår plattform sedan 2017 och vi är stolta att få fortsatt förtroende när Trollhättan Energi går in i nästa fas. Nyfikenheten och djärvheten hos Trollhättan Energi att testa nya lösningar som till exempel snötemperaturmätning SnowIoT i vintras gillar vi. Vi har fokuserat på att vara mångsidiga och oberoende systemintegratör för att behålla vår trovärdighet. Lösningar för industriell IoT finns överallt runt omkring oss och kommer efterfrågas än mer nu när vi måste spara pengar på grund av den pågående krisen.”

Trollhättan Energis försäljningschef Jonas Bergqvist kommenterar: ”Vi behöver effektivisera driften och minimera driftstörningar i vår egen verksamhet och annan kommunal verksamhet samt tillhandahålla infrastruktur till andra som erbjuder tjänster till privatpersoner och företag. Vi har därför sett hur plattformen WebIoT har varit till nytta när vi testat olika lösningar. Vi slipper ett system för varje lösning och det ligger stora besparingar och enkelhet i det”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>