IMAE och Wyld Networks tecknar avtal om satellit IoT-lösning för vindturbiner i Brasilien
Hem NyheterTech News IMAE och Wyld Networks tecknar avtal om satellit IoT-lösning

IMAE och Wyld Networks tecknar avtal om satellit IoT-lösning

Publicerat av: Redaktionen

Wyld Networks offentliggör idag ett avtal med IMAE för att använda sin Wyld IoT sensor-till-satellit-lösning tillsammans med IMAEs vindturbinsteknik i kraftförsörjningssektorn i Brasilien.

IMAE kommer göra en pilot med Wylds lösning och teckna ett kommersiellt avtal.

IMAE och Wyld Networks tecknar avtal om satellit IoT-lösning för vindturbiner i BrasilienIMAE är ett brasilianskt bolag, baserat i Sao Paolo, som har utvecklat en vindturbin för mikrogenerering för användning på till exempel avlägsna platser. De har vunnit kontrakt för att leverera elektricitet till 3000 platser i Brasilien med hjälp av sin teknik. Wyld Connect kommer att möjliggöra insamling av data och kontroll av alla dessa vindturbiner på platser där det saknas landbaserad täckning.

2019 placerade sig Brasilien på sjunde plats i Global Wind Energy Councils globala ranking med 19 GW installerad kapacitet.

För närvarande är vind landets näst största elproduktionskälla med 10 procent av elmixen. Den brasilianska branschorganisationen för vindkraft, ABEEólica, spår att landets installerade vindkraftskapacitet kommer att öka till minst 30 GW till 2024.

”Vi är mycket nöjda över att teckna det här avtalet med IMAE för att ta vår uppkopplingslösning till deras vindturbiner i Brasilien. Det är ett nytt användningsområde för vår lösning”, säger Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. ”Klimatförändringarna rör sig framåt med alarmerande hastighet och att bekämpa dem är en utmaning vi alla måste anta för kommande generationers skull. Som en förnyelsebar energikälla är vindkraft en del av lösningen. Det är inte bara en av de mest hållbara utan också en av de mest ekonomiska kraftkällorna.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>