Hem Produkt Nyheter imagePROGRAF PRO-300 – en högkvalitativ och professionell A3+-fotoskrivare med kompakt design

imagePROGRAF PRO-300 – en högkvalitativ och professionell A3+-fotoskrivare med kompakt design

Publicerat av: Redaktionen

Canon lanserar idag imagePROGRAF PRO-300, en A3+-skrivare med samma kvalitetsfunktioner som den prisbelönta imagePROGRAF PRO-serien – en perfekt skrivare för entusiaster och blivande fotografer, för fotostudior och fotolabb.

imagePROGRAF PRO-300 – en högkvalitativ och professionell A3+-fotoskrivare med kompakt design 3Den är lätt och kompakt, ryms på skrivbordet och producerar utskrifter med gallerikvalitet.

Skrivaren har användarvänlig programvara och design och ersätter modellen PIXMA PRO‑10S i Canons imagePROGRAF PRO-serie. Resultaten blir fantastiska och fotograferna behöver inte fundera på utskriften utan kan låta imagePROGRAF PRO-300 ta hand om den och istället fokusera på sitt fotograferande. Med inbyggd återställning av munstycken och snedhetskorrigering minskas slöseri av bläck och utskriftsmaterial. imagePROGRAF PRO-300 skriver ut kantfritt på alla mediatyper med förbättrad svärta och livfullhet i färgerna på både konstnärspapper och glättat material. Canon-fotografer kan njuta av ett sömlöst arbetsflöde med imagePROGRAF PRO-300 – från fotografering till utskrift – och funktioner framtagna för att göra bilderna levande.

Problemfri utskrift med gallerikvalitet

Med exceptionell monokrom utskrift och utskrift med levande färger upp till A3+ passar imagePROGRAF PRO-300 alla fotografer som skickar in kvalitetsutskrifter till tävlingar, gallerier, utställningar eller för försäljning. Skrivaren använder pigmentbaserat LUCIA PRO-system med 10 bläck, som ger ett utökat färgomfång och skapar större djup och enastående färg i varje utskrift. Den här modellen använder nytt bläck i både fotosvart och matt svart för att få en större känsla för djup svart färg och monokroma bilder än någonsin tidigare – både på glättat material och konstnärsmaterial. Speciellt Chroma Optimiser lägger på ett genomskinligt bläck för att minimera ojämnheter på ytan på glättat eller halvglättat papper och för att reducera bronseringseffekter och leverera enastående nyanser.

Canons L-COA PRO-processor producerar högkvalitativa utskrifter utan kompromisser, hanterar enkelt stora bilddata och beräknar optimal layout för bläckdropparna i supersnabba hastigheter. En A3-sida skrivs ut på mindre än fem minuter[i]. Bläcksystemet LUCIA PRO ger alltid fotograferna proffsresultat på många olika utskriftsmaterial. Med separata bläckmunstycken för fotosvart och matt svart använder skrivaren en bläckbytesmetod som automatiskt väljer korrekt bläck utifrån inmatat papper – något som sparar både tid och minskar bläckåtgången.

Pålitlig utskrift, produktivt arbete

imagePROGRAF PRO-300 gör bilderna levande även i utskriftsformat. Med imagePROGRAF PRO-teknikerna som finns inbyggda i den här modellen kan fotograferna känna sig säkra på att deras originalbilder återges naturtroget och med maximal produktivitet. En av de största utmaningarna när professionella fotografier ska skrivas ut är att bläckmunstyckena täpps igen och orsakar krångel. imagePROGRAF PRO-300 känner därför efter om något munstycke sprider bläckdropparna på fel sätt och växlar i så fall till reservmunstycken för att säkerställa att bilden inte blir randig medan den skrivs ut. Den korrigerar automatiskt snedhet om papperet inte justerats rätt när det matas genom skrivaren. Dessutom kontrollerar imagePROGRAF PRO-300 täthetsnivåerna i bläckbehållarna och skakar regelbundet patronerna för att bibehålla konstanta bläcktäthetsnivåer i varje behållare – något som säkerställer att färgerna alltid blir jämna. Användarna kan också snabbt och enkelt navigera i skrivarens menyer och funktioner på den tydliga och ljusstarka 3 tums LCD-färgdisplayen, där skrivarfunktioner, bläcknivåer och pappersinställningar kan övervakas direkt. Alla de här funktionerna felsäkrar utskriften med imagePROGRAF PRO-300 – och sparar både papper och bläck.

Kantfria utskrifter

Den nya modellen tar ett stort steg framåt från föregångaren PIXMA PRO-10S, och stöder även kantfria utskrifter i alla utskriftslägen, inklusive i högsta kvalitetsutskrift, på en mängd olika utskriftsmaterial – även på konstnärspapper. Fotograferna kan dessutom skriva ut panoramabilder i anpassade längder upp till 990,60 mm. imagePROGRAF PRO-300 stöder Canons egna papper och papper från tredje part, inklusive Hahnemuhle, Canson, Awagami med flera. Det ger frihet att skriva ut bilder på det papper som man som fotograf själv väljer.

I samband med lanseringen av imagePROGRAF PRO-300 presenteras ett nytt konstnärspapper från Canon – Premium Fine Art Rough (FA-RG1). Papperet ger en tredimensionell känsla i konstnärliga bilder, där man söker djup och uttrycksfullhet. Papperet har en lyxig stil och består av högkvalitativ bomull som levererar den där speciella förstklassiga känslan. Det finns i olika storlekar, ytvikten ligger på 310 g/m² och det säljs i förpackningar om 25 ark. Med det nya tillskottet Fine Art Rough kan Canon nu erbjuda en komplett serie professionella fotopapper för glättat, halvglättat, matt utskriftsmaterial och för konstnärsmaterial.

Sömlöst arbetsflöde

Den kompakta A3+-skrivaren strömlinjeformar utskriftsprocessen, oavsett om det gäller en enstaka fotograf som skriver ut hemma eller om det gäller ett fotolabb. Användarna har total kontroll över sina utskrifter via Canons programvara Professional Print & Layout, som medföljer skrivaren kostnadsfritt. Programvaran fungerar både som fristående, som plugin via Canons bildhanteringsprogram Digital Photo Professional, eller via Adobe Photoshop och Lightroom. Användarna kan själva styra färghantering, profileringsval och layout-inställningar såsom deladecanvastavelutskrifter och panoramautskrifter. Programvaran ger fotograferna åtkomst till funktioner för bildskärms- och papperskorrektur för att varje gång kunna säkerställa exakt färgmatchning från skärm till utskrift. imagePROGRAF PRO-300 ansluts enkelt till PC eller Mac via Wi-Fi, Ethernet eller USB och stöder alltså många alternativ för olika arbetsflöden.

Med en komplett uppsättning lösningar – från inmatning till utmatning – kan Canon-fotografer skriva ut sina bilder på ett sätt som aldrig tidigare. Alla som använder imagePROGRAF PRO-300 får högsta utskriftsprecision för bilder tagna med EOS-kameror, eftersom Canon EOS kamerateknik tillvaratar unika funktioner i programvaran Canon Professional Print & Layout. Funktioner som DPRAW Print[ii] och HDR Print[iii] kan läsa RAW-bilddata från EOS-kameror, för att återge bildens skarpa områden korrekt och för att återställa skarpt belysta områden i enstaka exponeringar.

Canon lanserar samtidigt den banbrytande EOS R5 som kan spela in 8k RAW, den kraftfulla EOS R6 samt fyra nya RF-objektiv och två extendrar – RF 85mm F2 MACRO IS STM, RF 600mm F11 IS STM, RF 800mm F11 IS STM, RF 100-500mm F4.5–7.1L IS USM, EXTENDER RF 1.4x och EXTENDER RF 2x. imagePROGRAF PRO-300 kommer att finnas tillgänglig från september 2020, med ett rekommenderat pris inklusive moms på 9 199 kr.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>