Implementerar VDI i VD-utmaningen

Nu har IT Gårdens VD, Johan Henckel, varit utan dator i två veckor. Denna vecka gör vi en djupdykning i mjukvaran, VDI, som implementerats och testats.

Summering efter två veckor

Implementerar VDI i VD-utmaningen 1Nu har halva tiden gått för VD utmaningen. Där förutsättningarna har varit att klara sina åtaganden som ytterst ansvarig för ett expansivt IT-företag, med endast sin smartphone tillsammans med smart paketerad teknik. Vi kommer i denna del berätta mer om mjukvaran VDI (Virtual Desktop Infrastructure) och förklara hur den ytterligare underlättat Johans arbete och prestanda.

Mjukvara VDI 

VDI är ett sätt att virtualisera skrivbordsdatorer. Med hjälp av en VDI-lösning har Johan förbättrat utnyttjandegraden och förbättrat informationssäkerheten. Christian Nilsson, Technical Operations Professional, som ansvarat för VDI implementeringen förklarar ytterligare. Genom att vi implementerat Horizon 7 från Vmware så har vi avsevärt förbättrat utnyttjandegraden och säkerheten. Vi kan skapa en pool med maskiner som alla innehåller våra standardprogram och kan nås från alla enheter som stödjer HTML5 eller har View Client. Vart Johan än befinner sig så är han bara en inloggning bort från sin skrivbordsmiljö som innehåller alla program han behöver. Detta då alla finns på det interna nätverket. Vilket gör att alla dokument på filservrarna och liknande är tillgängligt direkt, utan VPN eller andra tjänster.  Då IT Gården ligger i framkant inom informationssäkerhet passar en VDI-lösning Johan väldigt bra, fortsätter Christian. Skulle hans mobil bli stulen eller gå sönder så kan han vara igång och jobba igen på bara några minuter från vilken enhet som helst. Vi riskerar aldrig att någon data faller i orätta händer eftersom den aldrig lämnar vårt datacenter.

Summering från Johan Henckel 
Nu när halva utmaningen anser jag den har gått över förväntan. VDI komponenten är väldigt viktigt. Jag gjorde en lite större presentation och Office Mobile räckte inte riktigt till. Då var VDI lösningen räddningen. VDI lösningen har också underlättat på så sätt att jag alltid har min desktop tillgänglig. Den är alltid på samma ställe, uppdaterad och synkad. Dessutom känner jag mig tryggare, då jag alltid har information kvar vad som än skulle hända min telefon. Det som varit utmanande under veckan är att göra anteckningar på möten. Men ju längre vi kommer i utmaningen blir jag mer och mer övertygad om att detta är ett hållbart arbetssätt.