Indentive inleder samarbete med Irdeto – en internationell aktör inom digital säkerhet

Indentive inleder samarbete med Irdeto, en av världens ledande aktörer inom digital säkerhet.

Indentive inleder samarbete med Irdeto – en internationell aktör inom digital säkerhet 1Samarbetet innebär att Indentive implementerar Irdetos säkerhetssystem i IoT-plattformen Connective.

– IoT innebär många möjligheter för såväl privatpersoner som företag och offentliga aktörer, men säkerhetsfrågan är omdebatterad och vi som verkar i området behöver prioritera oron och risken för intrång och cyberattacker högt. Vi vill vara med och driva utvecklingen och inleder därför ett samarbete med Irdeto, som är en av de ledande i världen på digital säkerhet för IoT. Med deras teknik kan vi erbjuda en säker plattform så att våra kunder kan nyttja IoT på bästa sätt, säger Anders Visell, CEO på Indentive.

– Det finns många IoT-produkter på marknaden som saknar säkerhet och vi är glada över att Indentive förstår vikten av det och tar det på största allvar. Deras proaktivitet kommer att skydda kunden från hackning och andra risker som är kopplade till IoT, säger Dough Lowther, CEO på Irdeto.

Parterna har för avsikt att erbjuda Irdetos kunder internationellt en gemensam IoT-lösning baserad på Connective och Irdetos säkerhetsteknik. Irdeto ger därmed sina kunder möjlighet att nyttja IoT, vilket är en ny satsning av bolaget.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda IoT till Irdetos kunder. Tillsammans har vi ett konkurrenskraftigt erbjudande med hög säkerhet, säger Anders Visell.

Systemen som Indentive kommer att implementera i Connective heter Irdeto Cloakware® Software Protection och Cloakware Secure Environment. Cloakware för IoT är ett komplett mjukvarusystem bestående av ett flertal anti-hackningtekniker som ger flera lager av säkerhet. Läs mer om Irdeto på irdeto.com.