Induo AB lanserar IoT-plattform
Hem NyheterTech News Induo AB lanserar IoT-plattform

Induo AB lanserar IoT-plattform

Publicerat av: Redaktionen

Induo tar steget mot att ta ansvar för hela IoT-ekosystemet.

Satsningen utgår från Induos nyutvecklade IoT-plattform samt hårdvara som anpassats för kundernas krav.

Med dessa byggstenar kan Induo erbjuda helhetslösningar till en låg månadskostnad genom färdiga paket som lätt kan driftsättas.

Induo AB lanserar IoT-plattformDet första paketet som lanseras övervakar luftfuktighet och temperatur i exempelvis kontor, bostäder och offentliga rum. Lösningen är dock också möjlig att använda i vinterförvaringsutrymmen för båtar och bilar eller där annat värdefullt gods förvaras.

Paketet baseras på en enhet som kopplar upp sig direkt via mobilnätet. Detta gör att kunden inte behöver oroa sig över wifi eller annat.

Lösningen är lätt att installera, den levereras färdigkonfigurerad, och man är igång på några minuter med att hämta mätdata. Data lagras i Induos plattform där realtidsdata och statistik presenteras.

-Vår ambition är att ge kunden tid till annat än krångliga installationer och plattformar. Lösningen skall vara superenkel att installera. Vi erbjuder en nyckelfärdig lösning som bara kan tas i drift, förklarar Ulf Seijmer, Induos Chief Innovation Officer.

I Induos nyligen lanserade webbportal, mydevices.cloud, presenteras all data användaren behöver.I plattformen kan man anpassa utseendet, vilket innebär att kunden kan använda sin logotype och sina företagsfärger, dessutom kan den återförsäljas i ytterligare led genom en smart trädstruktur för användare.

-Lösningen är batteridriven med en inbyggd laddare, det gör att det går att ladda upp enheten när batteriet börjar ta slut. Detta skall ge en positiv miljöaspekt genom att användare inte behöver kasta batterier och stoppa i nya, berätttar Ulf Seijmer.

Klimatpaket mini säljs via Induos hemsida och kostar från 149 kr i månaden, inklusive sensor, uppkoppling via mobilnäten och IoT-plattform.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>