Infinidat har vuxit upp och spelar bland de stora
Hem EVENTEvent Bevakning Infinidat har vuxit upp och spelar bland de stora

Infinidat har vuxit upp och spelar bland de stora

Publicerat av: Redaktionen

Infinidat, en av deltagarna på VMWorld i Barcelona, har gjort en imponerande resa. Först etablering, sedan ett antal viktiga affärer och nu är tre av de tio viktigaste företagen i branschen anslutna kunder.

Infinidat har vuxit upp och spelar bland de stora 2Infinidat levererar företagsledda lösningar för datalagring, dataskydd, kontinuitet och suverän molnlagring. Samtliga lösningar baseras på en grundläggande teknikgrund som ger hög tillgänglighet, högpresterande och lägsta möjliga TCO vid multi-petabyte-scale. Det är inte utan stolthet som Fredrik Arveskär, säljchef för Norden och Benelux på Infinidat, berättar om företagets framgångar när IT-kanalen.se träffar honom på VMWorld.

Fokus på bemanning

2019 blir ett spännande år för Infinidat. Man växer och den största utmaningen blir att få in rätt människor. Man söker i dagsläget tre head account och varje person är viktig.

  • Ja, vi har ett tydligt fokus på bemanning, bekräftar Fredrik Arveskär. Min roll är initialt att bygga en pipeline med affärer. Men därefter handlar det om att hitta människor.

Utöver rekrytering till företaget söker man partners. Man har haft ett inledande möte med Atea och sedan några månader tillbaka har man inlett ett partnerskap med Arrow.

Man har redan gjort affär med Atea och sedan några månader tillbaka har man inlett ett partnerskap med Arrow. Med Arrow har man också gjort en första affär och kommer gå till marknad tillsammans.

  • Nu är vi mogna, teknologin är så pass bra. Nu gäller det att vi hittar rätt personer och företag att samarbeta med, betonar Fredrik vidare.

Tydlig målgrupp

Målgruppen för Infinidat är företag med mycket data och service providers. De senare är intressanta eftersom ”många bäckar små” leder till att det sammantaget blir mycket data. Dessa två segment är i särklass mest intressanta för företaget.

Från vision till etablering

År 2011 grundades INFINIDAT av ett expertteam inom lagring. Fokus låg på att inte behöva kompromissa mellan prestanda, tillgänglighet och kostnad för multi-petabyte-scale vid lagring för företag. Teamet, med gedigen erfarenhet från storage var fast beslutna att det gick att hitta ett bättre och snabbare sätt att lagra och skydda flera petabyte av data, än befintliga system lyckades med. Målet var, och är, att kunderna ska kunna spendera mindre på sin infrastruktur och fokusera mer på innovation och tillväxt. Och det är tydligt att man har lyckats med den föresatsen.

  • Det är härligt att ha gjort den här resan, säger Fredrik Arveskär. Nu börjar folk känna till oss.

Mjukvaran drivande

Eran Brown, EMEA CTO från Infinidat berättade vidare om de patent man arbetar med och att man lägger stort fokus på innovation. Av princip arbetar man inte med hårdvaran utan koncentrerar sig på mjukvaran. Vid varje givet tillfälle väljer man ut den bästa hårdvaran som finns tillgänglig på marknaden och applicerar mjukvaran då man anser att det är den drivande kraften.

Potential inom IoT

VMWorld bjöd på många intressanta möten och IT-kanalen.se träffade också Mattias Schorer, ansvarig för affärsutveckling av IoT inom EMEA. Han berättade att för kunderna är datacenter fortfarande viktigast men själva har de observerat hur IoT börjar bli alltmer mainstream. Många företag tittar på hur IoT kan bidra och för EMEA är det intressant att involvera sig.

Säkerhetsfrågor som är till för att lösas

Det har funnits flera uppmärksammade säkerhetsutmaningar med IoT enheter.

  • Om man t ex tittar på fallen med övervakningskameror så är personerna som monterar kameran ofta inte IT-kunniga. De monterar, kopplar upp enheten till nätverket men har inte kunskapen vilket gör det lätt för hackare att ta sig in.

På VMware är man inte orolig utan känner tvärtom att man vet hur man kan tackla problemet. Man ser en stor och spännande potential inom IoT.

Fler artiklar: Infinidat inleder fördjupat samarbete med Arrow

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00