Infinidat tar in 95 miljoner dollar för att fortsätta att revolutionera lagringsmarknaden

Det israeliska lagringsföretaget Infinidat tar in 95 miljoner USD (omkring 770 miljoner kronor) i investeringskapital från bland andra Goldman Sachs Private Capital Investing (PCI) och TPG Growth.

Infinidat värderas nu till 1,6 miljarder USD (knappt 13 miljarder kronor). Infinidat tar in 95 miljoner dollar för att fortsätta att revolutionera lagringsmarknaden 1

Totalt har 325 miljoner USD investerats i Infinidat, och företaget har sett en ökad tillväxt 13 kvartal i följd. Under det andra kvartalet i år var tillväxten 250 procent jämfört med samma kvartal 2016.

Infinidats kunder, som inkluderar många av världens största företag, hanterar tillsammans över 2 exabyte (2 miljarder gigabyte) data.

– På mindre än sex år har vi har slagit alla tillväxtrekord som finns för datalagringsföretag, genom att fokusera på det viktigaste: Förutse kundernas behov, inte nödvändigtvis hoppa på de senaste trenderna, samt främja en kultur som fokuserar på innovation och tekniska framsteg. Vi är stolta över att Goldman Sachs nu väljer att följa med oss mot nästa steg på den resan, säger Moshe Yanai, vd och styrelseordförande för Infinidat.

– Vi ser mycket fram emot att samarbeta med Infinidat, som med sin imponerande meritlista inom teknisk innovation och sin starka tillväxt verkligen står ut inom lagringsbranschen, säger lger Staude, VP Private Capital Investing på Goldman Sachs.

Analysföretaget IDC förutspår att den globala datasfären kommer att växa till 163 zettabyte (tusen exabyte) till 2025, eller 10 gånger så mycket som de 16,1 zettabyte data som genererades under 2016. Under det kommande årtiondet kommer tillväxten drivas främst av maskingenererade data, inklusive IoT, AI och genomik (studier av arvsmassa). IDC förutspår också att majoriteten av lagringstillväxten kommer att övergå från konsumentgenererad till företagsgenererade data.

Bakgrund:
Infinidat grundades 2011 och började sälja sin flaggskeppsprodukt InfiniBox 2014. Varje InfiniBox hanterar över 5 petabyte (5 miljoner gigabyte) data och används av enterprisekunder inom exempelvis telekom-, finans- och IT-branschen.

InfiniBox kombinerar den traditionella hårddisken tillsammans med RAM-minne, med ett resultat som överträffar flash på alla parametrar. Med hjälp av maskininlärningsalgoritmer i programvaran är det möjligt att automatiskt dra upp den data som ska användas från företagens användningsmönster, så att den kan presenteras snabbt, (på samma sätt som Google erbjuder förslag på liknande sökningar).

Infinidat har 500 anställda och 17 kontor världen över, med huvudkontor dels i Waltham, Massachusetts i USA, dels i Herzliya i Israel.