Infobip fortsätter växa
Hem NyheterMolntjänster Infobip fortsätter växa

Infobip fortsätter växa

Publicerat av: Redaktionen

Infobip, som är leverantör av molnbaserade kommunikationsplattformar, fortsätter sin snabba tillväxt.

Nu förvärvar man VoIP-operatören Peerless Network och säkrar samtidigt 500 miljoner dollar i finansiering.

Molnbaserade plattformar för kommunikation är ett område i snabb utveckling, både tekniskt och ekonomiskt. I en färsk rapport från analysfirman Gartner förväntas marknaden växa med 30 procent årligen fram till 2025 och när allt fler företag moderniserar sin kundservice och lägger till nya kommunikationskanaler ökar behovet av tjänsterna ytterligare.

Peerless Networks har ett eget nätverk för IP-telefoni i USA med täckning för 93 procent av befolkningen, och hanterar globalt nio miljarder samtalsminuter per månad. För Infobip innebär förvärvet en utökad satsning på röstkommunikation och en förstärkt närvaro på den amerikanska marknaden. Det är det andra förvärvet man gjort på kort tid i USA, i december 2020 slutfördes förvärvet av messaging-företaget Openmarket för en köpesumma av 300 miljoner USD.

Infobip fortsätter växa

Silvio Kutić

”Tillsammans kommer vi att erbjuda ett verkligt globalt nätverk, med lokala team för att betjäna företag och kunder runt om i världen, fokuserade på att leverera oslagbara kundupplevelser i stor skala. Vi är glada över att välkomna detta banbrytande team till Infobip och gratulera dem till deras enastående prestation”, säger företagets VD och medgrundare Silvio Kutić.

Infobip, som grundades 2006, är ett företag som genom sina kunder påverkar många svenskars vardag . Infobips plattform används av företagskunder i fler än 200 länder och under det senaste året beräknas fem miljarder människor ha interagerat med företag eller offentliga verksamheter genom plattformen. Bland de globala varumärken som använder plattformen finns bland annat WhatsApp, Uber och Viber.

Vinsten under första kvartalet 2021 växte med 55 procent jämfört med samma tid föregående år. I en ny finansieringsrunda som avslutades i september 2021 säkrade företaget in 500 miljoner USD – cirka 4,3 miljarder kronor – i direkta lån.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>