Untitled 13
Hem NyheterMolntjänster Infor avyttrar sin EAM-verksamhet till Hexagon och inleder samtidigt strategiskt samarbete

Infor avyttrar sin EAM-verksamhet till Hexagon och inleder samtidigt strategiskt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Infor, affärssystembranschens molnföretag, meddelade idag att man har ingått ett avtal om att sälja sin globala EAM-verksamhet (Enterprise Asset Management) till Hexagon AB (Nasdaq Stockholm: HEXA B), världsledande inom lösningar för digital verklighet genom kombinationen av sensorer, mjukvara och autonoma teknologier.

Affären är värd cirka 2,75 miljarder USD i en kombination av kontanter och aktier.

Samtidigt skapar man ett strategiskt samarbete för att bättre kunna betjäna gemensamma kunder. Verksamheterna förblir separata tills transaktionen är slutförd, med förbehåll för godkännande från myndigheterna.

Dessutom skapar Infor och Koch Equity Development, båda dotterbolag till Koch Industries, strategiska relationer med Hexagon. Koch kommer också att få ägarandel i Hexagon. Hexagons huvudägare, MSAB, avser att föreslå Brett Watson, ordförande i Koch Equity Development, att nomineras som ny medlem i Hexagons styrelse när affären är genomförd.

Eftersom EAM-marknaden utvecklats från traditionell tillgångsförvaltning mot Asset Performance Management (APM), kräver kunderna också bredare lösningar för att hantera tillgångens hela livscykel – från design / byggfas till drift.

Avyttringen och den strategiska relationen positionerar Infor för att:

  • kunna kombinera sin branschledande EAM-teknik med Hexagons lösningar för digital verklighet – inklusive sensorer, mjukvara och autonoma teknologier. Sammantaget innebär det ett bättre resultat för kunderna, och
  • ytterligare fokusera på sin strategi att leverera branschspecifika sviter för affärssystem (CloudSuites), som ger kunderna en fortsatt operativ fördel att upprätthålla ett långsiktigt perspektiv på marknaden.

Dessutom är flera Koch-företag redan uppskattade användare av Infors EAM-lösning och Hexagons lösningar för företagsövergripande projekt och ekosystem för industrianläggningar. För att skapa ytterligare mervärden för Koch-företagens anläggningar under hela dess livscykel – från design till daglig drift – har Koch och Hexagon undertecknat ett samförståndsavtal för att ytterligare utöka användningen av Infor EAM och Hexagons lösningar.

Untitled 13– Alla vinner på detta, såväl Infor som Hexagon och våra kunder och medarbetare, säger Kevin Samuelson, vd för Infor. Det gör det möjligt för Infor att ytterligare stärka möjligheterna att tillhandahålla innovativa, branschspecifika lösningar som hjälper till att hantera våra kunders största affärsutmaningar. Samtidigt som vi får möjligt att samarbeta med ett företag som har en unik position för att driva digital transformation vidare för Infors EAM-kunder genom att integrera Infor EAM:s tillgångsförvaltningsfunktionalitet med Hexagons lösningar och plattformar för digital verklighet.

Mer information om Hexagons förvärv av Infors EAM-verksamhet, se Hexagons tillkännagivande.

EAM-lösningar utgör grunden för digital innovation i tillgångsintensiva branscher, där digitala verkligheter, eller digitala tvillingar, utgör en enda källa till verkligheten och ger ett komplett synfält i ständigt föränderliga situationer. Kunder inom tillverkning, energi, fastighet, transporter med flera använder Infor EAM för att övervaka, spåra och extrahera mesta möjliga värde från sina tillgångar samtidigt som riskerna med driftstopp och onödiga oplanerade kostnader minimeras.

– Genom att integrera Infor EAM:s inbyggda, branschspecifika kapacitetshanteringsfunktioner med våra digitala verklighetslösningar och plattformar, kan vi förbättra kapitaltillgångarnas resultat på ett sätt som går utöver vad EAM kan uppnå fristående, säger Ola Rollén, Hexagons vd och koncernchef. Från att förbättra förutsägbart underhåll och minska energianvändningen till att stödja andra hållbarhetsinitiativ. Infor EAM:s kunder och partners kan förvänta sig en smidig övergång med betydande synergier som kommer att ge snabbare tillväxt och större möjligheter, inklusive expansion till nya branschvertikaler och marknader som ligger efter på området såsom Asien och Stillahavsområdet.

Infors EAM-verksamhet och dess cirka 500 medarbetare runt om i världen kommer att ingå som en del av Hexagons Industrial Enterprise Solutions-segment, men kommer att bistå alla Hexagon-företag med fokus på tillgångsintensiva ekosystem som tillverkning, industrianläggningar, gruvor, gårdar, autonom mobilitet, fastighetsinfrastruktur, städer och länder samt försvar. Infor kommer snarast att inleda förhandlingar med berörda medarbetare anställda och deras representanter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>