Infor och Midport Scandinavia samverkar för leverans av de främsta lösningarna till projektorienterade organisationer i Norden

Partnerskapet stärker Infors engagemang mot nordiska tillverkare, projektbaserade branscher samt företag inom underhåll, reparation och översyn.

Infor och Midport Scandinavia samverkar för leverans av de främsta lösningarna till projektorienterade organisationer i Norden
Johan Made, chef Norra, Västra och Östra Europa på Infor

Infor tillkännagav idag Midport Scandinavia som strategisk allianspartner.

Alliansen med Midport, ett ledande mjukvaru- och tjänsteföretag i Norden, innebär att Infors branschspecifika molnlösningar och Midports lokala tjänsteleveranser samverkar för att driva digitalisering hos projektcentrerade företag i Norden.

Midport är sedan tidigare en etablerad Infor-partner, fokuserade på Infor CloudSuites (baserat på Infor LN) för diskret tillverkning och underhåll, reparation och översyn (MRO).

– Vi hjälper våra kunder genom digitaliseringsprojektets hela livscykel, från utvärdering, aktivering och kontinuerligt stöd för Infor LN-baserade CloudSuite-lösningar, säger Niels Mejer, vd på Midport. Vi ser att kunderna vill få ut mer av sina olika lösningar och sin data. Infor tillhandahåller branschspecifika lösningar, och vi på Midport har kapacitet och expertis att aktivera processerna för våra kunders syften.

Partnerskapet innebär att Infor utökar sitt engagemang på den nordiska marknaden genom att ta företagets tillämpningar till tillverkare, projektbaserade branscher och MRO-företag i hela regionen.

Midport övertygade oss om deras kompetens inom affärsrådgivning, säger Jukka Rantanen programchef för VR FleetCare. I denna typ av verksamhetsomdaning utgör förstås affärssystemet en viktig hörnsten. Men viktigast är att hitta processer och metoder som kommer att stödja affärsbehoven och också ge en solid plattform för framtida utveckling. Vi är också väldigt glada över applikationsplattformen Infor och för att vi landat i en toppmodern molnplattform även för affärssystemet. Det gör att vi alltid kommer arbeta med de senaste utgåvorna och vara redo för produktion efter att kritiska integrationer har testats.

– Både Infor och Midport har starka referenser inom den nordiska projektcentrerade sektorn, säger Johan Made, chef Norra, Västra och Östra Europa på Infor. Midport har rykte om sig att vara en utmärkt tjänsteleverantör, medan Infors mikrovertikala och multitenanta molnstrategi är oöverträffad. Genom att sammanföra dessa båda förmågor, ser vi fram emot att maximera vårt erbjudande och hjälpa våra kunder att få den nödvändiga insynen i sin data för att öka prestandan ytterligare.