Ingram Micro bjöd in till EM-fotbolls mingel
Hem EVENTEvent Bevakning Ingram Micro bjöd in till EM-fotbolls mingel

Ingram Micro bjöd in till EM-fotbolls mingel

Publicerat av: Redaktionen

Vem vill inte se fotbolls-EM på en riktigt bra TV och i trevligt sällskap? Personalen på Ingram Micro hade just en sådan idé. Igår bjöd de in partners och kunder till ett event där man såg på Sveriges första  match i turneringen.

Ingram Micro hade lånat in ”världens största TV” från LG Electronics. TVn var minst sagt stor.  Det var en 105UC9V på 105 tum med 5k pixlar. Skärmen är konkav och kostar 600 000 kronor, kunde Fredrik Grufman, Key Account Manager på LG Electronics berätta. Han jobbar med Business Solutions och hade lånat TVn från LGs konsumentproduktavdelning speciellt för att ha med till Ingram Micros event.

En av de inbjudna var Mats Langkjaer från Hewlett Packard Enterprise, distributionsansvarig. Ingram Micro är min kund, berättar han. Det är trevligt att de bjudit in till ett sådant här event.  De som kommit var förstås de som bor närområdet och utvalda kunder och partners.  -Här möter vi våra gemensamma partners, sammanfattar han. Mats tror att Sverige vinner kvällens match med 2-0 mot Irland.
IMG_20160613_164714Trivdes på Ingram Micros uteplats

Tomas Gate – Director Value Business på Ingram Micro – hälsade alla välkomna. Han hoppades på att få se lite fantastisk fotboll.

-Det är alltid roligt att titta på sådana här fotbollsmatcher tillsammans med trevliga människor, säger han. Vi har bjudit alla våra kunder.

Ingram Micro har relativt nya kontorslokaler i Bromma (med en lösning utan fasta platser). De flyttade in där för ett och ett halv år sedan. Det blir lite ”hemma-hos-känsla”, menar han. De har en fin uteplats som de själva fixat och räknar med att ha fler liknande event under sommaren. Den här kvällen grillade de på uteplatsen och bjöd gästerna på en tillagad måltid.

Några av kvällens deltagare gjorde  presentationer; LG Electronics, Microsoft och Hewlett Packard Enterprise.

LG Electronics ”pushade” sina skärmar

-Vi är ett stor bolag, sa Fredrik Grufman från LG Electronics. Han berättade att de bland annat gör komponenter till elbilar. De gör även mobiltelefoner och exempelvis kylskåp och diskmaskiner. Andra stora områden är utrustning till videokonferenser och konferensrum.

Grufman berättade också om OLED-paneler. LG Electronics använder fyra pixlar och har patent på den teknologin. OLED är förkortning för Organic Light-Emitting Diode. Grufman avslutade med att säga att han hoppas att Sverige vinner.IMG_20160613_164603

Servrar fortfarande populära

Magnus Wetterberg, Country Manager på Hewlett Packard Enterprise, uppdaterade åhörarna om HPE och deras produkter. Han talade särskilt om servrar.

-Vi säljer ännu mer servrar, sa han och menade att det kanske var en oväntad utveckling med tanke på att allt fler väljer att lagra i datacentraler och molnet. Men, det finns folk som vill ha gamla beprövade lösningar. Ibland också lösningar som är ganska gamla (han jämförde med tjock-TV). Och, HPE har produkter för alla.

Världens mest sålda server är HPE Hyper Converged 380, sa han. Den kombinerar servern HPE ProLiant DL 380 med VMware virtualiseringsprogram och verktyg för att styra. Den är lätt att installera, köra och kan expanderas.

Var försiktig med länkar i e-posten

Alexander Percivall från Microsoft talade om säkerhet. Microsoft lägger en miljard dollar per år på att säkerställa säkerheten. Han talade om något som heter Advanced Threat Protection. De som använder Exchange eller Office 365 kan lägga till den produkten (en licens) och få ett effektivt skydd mot hot som exempelvis kommer med e-post – och man kan också uppgradera till Windows 10 som stoppar det mesta.

Han pratade om ransomware – alltså filer som blir krypterade av någon utomstående. Den som drabbas blir senare kontaktad och måste betala för att få filerna upplåsta. Numera handlar det inte bara om att undvika att öppna bilagor till e-post – man ska även undvika att trycka på länkar i meddelandet.

-Vi byter ut alla länkar och det är unikt, sa Alexander. Och, vi ser efter vad det verkligen är. Vi blockerar allt som ser ut som skräp.

Alexander förklarade att det här bara var ett exempel bland många på säkerhetsprodukter från Microsoft. Tyvärr hinner Microsoft inte med att berätta aktivt om alla.

Oavgjord match

Efter presentationerna umgicks besökarna och såg kvällens svenska fotbollsinsats. Den här kvällen slutade matchen 1-1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>