Ingram Micro ingår partnerskapsavtal med Alcatel-Lucent Enterprise
Hem DISTRIBUTÖRIngram Micro Ingram Micro ingår partnerskapsavtal med Alcatel-Lucent Enterprise

Ingram Micro ingår partnerskapsavtal med Alcatel-Lucent Enterprise

Publicerat av: Redaktionen

Ingram Micro ingår partnerskapsavtal med Alcatel-Lucent Enterprise för distribution av tekniklösningar i Norden

  • Ingram Micro erbjuder Alcatel-Lucent Enterprises hela produktportfölj i Sverige, Danmark och Finland
  • Växande efterfrågan på kommunikationsutrustning och nätverk med öppna standarder utgör grunden för ett nytt distributionsavtall

 

ALE ALE och Ingram Micro meddelar att de ingår partnerskap för att utvidga distribution och tillgänglighet för nätverks- och telefonilösningar från Alcatel-Lucent Enterprise i Norden. De båda företagen förenar sina krafter för att ingram loggakunna möta den växande kundefterfrågan på nätverk baserade på öppna standarder och kommunikationsteknik som enkelt kan integreras och anpassas i nya eller befintliga system.

Partnerskapet kommer först att lanseras i Sverige och senare i år följer Danmark och Finland.

Avtalet är ett viktigt steg i utvecklingen och tillväxten av Alcatel-Lucent Enterprises nätverks- och UC-teknik i Norden. Tillgängligheten på dessa lösningar kommer att öka avsevärt på marknaden tack vare Ingram Micros redan väletablerade nätverk av lokala återförsäljare och specialiserade systemintegratörer. Det kommer inte bara att bidra till att återförsäljare snabbare kan reagera på kundernas behov och leverera utrustning snabbare utan kommer också att ge fler specialiserade systemintegratörer möjlighet att arbeta med teknik som utvecklats med interoperabilitet och integration som en central del i designen.

Distributionsavtalet ingår i Alcatel-Lucent Enterprises strategi för utveckling av nya affärsmöjligheter inom intelligent nätverksdesign. Fokus kommer inledningsvis att ligga på företagets Unified Access och de nyligen lanserade Intelligent Fabric-nätverkslösningarna, men omfattar även hela kommunikationsportföljen av UC och telefonutrustning för små, medelstora och stora företag.

Anders Wickström, Managing Director, Ingram Micro Sweden ”Kommunikationsteknik förändras i snabb takt. Det skapar möjligheter att bygga ekosystem som integrerar nya lösningar och applikationer som förvandlar IT-avdelningar till tjänsteleverantörer i företagen. Lösningarna från Alcatel-Lucent Enterprise matchar och stödjer den här trenden perfekt. Med Alcatel-Lucent Enterprises UC- och telefonilösningar och Unified Access-produkter breddar vi vår portfölj, vilket både våra partners och deras kunder kan dra fördel tack vare det nya sättet att ta fram IT-lösningar.

Vi kan nu svara på marknadens krav och leverera utrustningen via våra lokala distributionsnät vilket innebär snabbare och bättre service till slutkunderna.”

Thomas Berger, Regional Director, Nordic & Baltic Region, ALE ”Ingram Micro är en perfekt partner för oss som värdeskapande distributör. De har stor kunskap om den lokala marknaden och vet vilka behov återförsäljare och slutkunder har. Det råder stor kreativitet i IT-branschen i den här delen av världen och vi vill dra nytta av det genom att erbjuda Ingram Micro vår teknik så att de kan ta fram de lösningar och tjänster de vet att kunderna verkligen behöver. Ingram Micro har möjlighet till det tack vare sin välstrukturerade distributionsmodell.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>