Ingram Micro kommer att förse Media Markt med logistiklösningar för e-handel

Ingram Micro kommer att förse Media Markt med logistiklösningar för e-handel (e-commerce fulfilment). Det tillkännagavs av Ingram Micro Supply Chain Solution och Media-Saturn Nordic Shared Services AB.

Media-Saturn Nordic Shared Services AB är dotterbolag till Media-Saturn Holding GmbH, som äger Media Markt och är Europas största återförsäljare av hemelektronik med över 900 butiker i 15 länder.

loggoDetta nya e-handelsavtal gör det möjligt för Media Markt att förbättra tillgången på produkter, såväl till butikerna som direkt till konsumenter som handlar online.

Med den nya logistiklösningen blir det möjligt för Media Markt att hantera både online-beställningar och påfyllnad till återförsäljarnas butiker från ett enda gemensamt lager. Detta kommer att korta ledtider, öka kundnöjdhet och skapa såväl miljöfördelar som kostnadsbesparingar.

– Ingram Micro är världens största distributör av teknikprodukter. Tack vare Ingram Micros  logistiklösningar får Media Markt den  flexibilitet och smidighet som de behöver för att kunna agera snabbt på en konkurrensutsatt marknad. Denna lösning med en central hub gör att de kan förbättra flödet av varor och ge ännu bättre service till Media Markt’s kunder.

– Ingram Micro kunde visa Media Markt värdet av den tekniska och fysiska infrastruktur, tillsammans med den kompetens och erfarenhet av logistik, transport och distribution, som innehas på Ingram Micro Supply Chain Solutions i Europa.

– Lösningen med ett gemensamt e-handelsnav i kombination med fulfilment är ett bevis för Ingram’s omnichannel-kompetenser som gör att de kan maximera kundnöjdhet, strömlinjeforma leveranser och ge sömlös integration mellan handel online och offline.

Post Comment